Дніпропетровських школярів почали вчити правилам безпеки прифронтового міста (ВІДЕО)

27.01.2016 17:15   -
Автор:

У Дніпропетровську стартував пілотний проект з навчання молоді правилам безпеки прифронтового міста. Ідея створення школи на колесах, яка незабаром відвідає навчальні заклади Дніпропетровська, з’явилась близько року тому. Адміністрація області підтримала ініціативу волонтерів — перший тренінг для учнів уже за плечима.
Про це йдеться у сюжеті 9 каналу.
Волонтер об’єднання «Сила Дніпра», організатор проекту Дар’я Андрусенко-Якотюк заявила, що навчатимуть не тільки долікарській медицині, а й поводженню з вибуховими пристроями. Школярам розказують, що не можна чіпати, і якщо вже торкнувся, то як далі себе вести. Також будуть викладати правила на дорозі від співробітників поліції. Оперативники пояснять дітям, як не варто себе вести з незнайомими людьми, що робити в різних ситуаціях.
Практичні курси, тривалістю в півтори години, розраховані на учнів п’ятих-одинадцятих класів. Сто сорок восьмий НВК уже пройшов навчання, на черзі – Ліцей інформаційних технологій. Чотири інструктори різних напрямків захисту життєдіяльності наочно та по кроках розповідають про необхідні дії. Вони впевнені: такі уроки діти запам’ятають краще, ніж лекції вчителів.
Знаннями надання домедичної допомоги повинен володіти будь-хто, кажуть тренери. Адже, щоб врятувати людське життя, досить мінімальних знань.
Читайте також: У Дніпропетровську збираються встановити новий блокпост (ФОТО)
Інструктори-сапери зауважують: у Дніпропетровську вибухонебезпечні прецеденти трапляються до трьох разів на тиждень. Аби поглибити учнівське розуміння проблеми, демонструють роботів з ліквідації вибухових снарядів та генератори білого шуму для захисту від дистанційного підриву. Діти, хоча і маленькі, та вже обізнані. З готовністю приводять приклади надзвичайних випадків, побачені в новинах.