Дніпропетровські громадські активісти налагоджують діалог з мажоритарниками

14.10.2014 12:44   -
Автор:

У Дніпропетровську найближчим часом відбудуться два заходи, які присвячені діалогу між майбутніми парламентарями та громадськими активістами.
Про це повідомляє видання «ГЛАВНОЕ».
15 жовтня о 10:00 – круглий стіл Реанімаційного пакету реформ та руху ЧЕСНО “Дорожня карта реформ для нового Парламенту”.
До участі запрошені громадські лідери та кандидати-мажоритарники Дніпропетровщини.
Експерти ініціативи «Реанімаційний Пакет Реформ» представлять опис, завдання та конкретні заходи в сфері зміни державного законодавства, які повинні бути ухвалені протягом двох перших сесій майбутнього парламенту, а також обговорять шляхи забезпечення їхнього ефективного застосування. Метою круглого столу є діалог з висуванцями у мажоритарних округах, з ціллю заручитися їх підтримкою для ухвалення реформ у новому парламенті, а також зобов’язаннями дотримуватись принципів доброчесності. Кандидатам у народні депутати буде запропоновано підписати «Дорожню карту реформ» від РПР та «Меморандум доброчесності» від руху ЧЕСНО як зобов’язання перед виборцями.
16 жовтня об 11:00 відбудеться круглий стіл коаліції “За відповідальну Раду!”. Запрошеним кандидатам по округах і списках буде запропоновано підписати меморандум зі зобов’язанням сприяти реформам у Раді нового скликання.
В рамках круглого столу буде презентований буклет «Путівник виборця: Політична відповідальність Верховної Ради України 7-го скликання», який містить результати дослідження Центру політичних студій та аналітики щодо голосування діючого парламенту по 45 законопроектам у сферах допомоги армії, боротьби з корупцією, євроінтеграції та реформуванні виборчого законодавства.
Крім того, буде оголошено, які з політичних партій підписали з Коаліцією громадських організацій «За відповідальну Раду!» Меморандум щодо підтримки у майбутньому парламенті 11 першочергових для країни законопроектів у трьох сферах: боротьба з корупцією та підвищення прозорості влади; захист прав та свобод людини; реформа партійного будівництва.
Обидва заходи пройдуть в АКМЦ (готель “Дніпропетровськ”, вул. Набережна Леніна, 33, 3-й поверх), зв’язатись з організатором можна за адресою: zoya.kras@gmail.com.