Дніпропетровська міліція викрила базу даних з підкупу виборців

24.10.2015 19:00   -
Автор:

У Дніпропетровську міліція викрила пункт з підкупу виборців на користь однієї з політичних партій та велику базу даних. Про це повідомив народний депутат України Олександр Черненко, який зараз знаходиться у місті.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
«Спілкувався з керівником слідчого відділу Дніпропетровська. За його інформацію, до міліції звернувся громадянин, який вказав, що на його мобільний телефон телефонувала невідома особа і запропонувала гроші за голосування за одного з кандидатів на посаду міського голови Дніпропетровська. Також була названа адреса, за якою пропонувалося отримати аванс», – пише нардеп.
Реагуючи на звернення, міліція направила за вказаною адресою співробітника у «цивільному», який представився виборцем, що прийшов за обіцяними коштами. Співробітник встановив, що там громадянам видавали по 50 гривень і ще 350 обіцяли видати після виборів.
Квартира виявилася орендованою, власник квартири дозволив правоохоронним органам провести там необхідні оперативні дії.
Було затримано громадянина Г, в якого вилучили 4 900 гривень, мобільний телефон (з якого, зокрема, здійснювався дзвінок на номер заявника в міліцію).
Також було вилучено велику базу номерів телефонів інших громадян, агітаційну продукцію однієї з партій, «назва якої співзвучна з однією городньою рослиною», повідомляє Олександр Черненко.
За даним фактом порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України («Підкуп виборців»), з затриманим громадянином тривають слідчі дії.
Правоохоронні органи наразі опрацьовують отримані дані, щоб затримати тих, хто приймав участь у цьому злочині.