Днепропетровщина має високий інвестиційний потенціал, – експерт

26.06.2018 14:15   -
Автор:

Доктор економічних наук Артем Бардась в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» назвав фактори, які забезпечили Дніпропетровщині позитивну динаміку економічного зростання.
«Перше – позитивна динаміка зростання економік більшості країн світу. Друге – зростання попиту на зовнішньому ринку на продукцію металургів та сільгоспвиробників. Третє – поступова переорієнтація експортних поставок з російського на інші ринки. В плані інвестиційної привабливості області дається взнаки системна робота Інвестиційної агенції Дніпропетровської облради, експертна підтримка виробників Радою експортерів при Дніпропетровській ОДА, а також наявність в області гірничих, металургійних та сільськогосподарських підприємств», – відзначив експерт.
Читайте также: Сложно увязывать рост экономики Днепропетровщины с губернатором, – политолог
За його словами, на сьогодні важко давати оцінку перспективам зростання інвестиційної привабливості регіону у середньостроковій перспективі. Зараз потенціал області та міст дуже високий.
«Водночас бракує сучасної транспортної інфраструктури, логістична віддаленість від європейських ринків, зменшення кількості робочої сили, відносно низькі (порівняно з європейськими) зарплати та обмежений доступ до кредитних коштів може перешкодити подальшому економічному зростанню регіону», – додав він.