Депутатам райрад у Дніпрі заборонили приймати громадян у школах

28.06.2017 16:30   -
Автор:

Відповідне розпорядження підписав міський голова Борис Філатов. На думку депутата Чечелівської райради Кирила Дороленко, ця заборона створить певні труднощі у роботі народних обранців.
Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«По-перше, згідно ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад»ч. 6 статті 30 «Місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, їх посадові особи, керівники підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, зобов’язані сприяти депутатам місцевої ради у здійсненні їх депутатських повноважень». Одним з депутатських повноважень і є прийом громадян.
По-друге, у розпорядженні районних рад майже не залишилося комунальної власності, де можна проводити належний прийом громадян.
По-третє, специфіка роботи районного депутата полягає в тому, що він обраний в локальному окрузі великого району. Відстань між округом і районною радою може налічувати десяток кілометрів. Це достатньо незручно для виборців, особливо похилого віку. Школи розташовані так, що знаходяться на територіальних округах чи поруч з ними. Прийом громадян більшість районних депутатів проводить після 16.00, коли у школах закінчується навчання. Тож втручання або порушення навчально-виховного процесу під час прийому громадян є відсутнім.
Більшість депутатів взагалі не проводить прийоми громадян, але для тих, хто сумлінно виконує свої обов’язки, ця заборона створює труднощі», – написа він.