День місцевого самоврядування у Дніпрі: У чиновників міськради з’явилися дублери

07.12.2017 18:00   -
Автор:

7 грудня, у День місцевого самоврядування, керівництво міста опинилося у «Руках молоді»: представники молодіжної ради Дніпра стали до виконання обов’язків директорів департаментів та начальників управлінь міськради.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Уже з 9 години ранку 10 чиновників Дніпровської міської ради почали знайомитися зі своїми дублерами, розповіли їм про специфіку роботи департаментів та управлінь, дали завдання та представили підлеглих.
Начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Євген Хорошилов вже о 9 ранку доручив своєму дублеру Анастасії Шелудько підписувати дипломи переможців XV міського фестивалю української музики та співу ім. А. Я. Штогаренка.
«Сьогодні Анастасії потрібно поринути у роботу управління, зрозуміти її принципи, познайомитися з колективом, долучитися до оперативних нарад управління. Крім цього, разом ми візьмемо участь в одному із заходів управління – гала-концерті переможців XV міського фестивалю української музики та співу ім. А. Я. Штогаренка. Звичайно, за один день неможливо повністю осягнути усі аспекти роботи управління, але можна зрозуміти, чи цікаво це тобі», – розповів Євген Хорошилов.
Студентка Національного гірничого університету факультету менеджменту, представник Молодіжної ради Дніпра Анастасія Шелудько каже, що у майбутньому планує зв’язати своє життя із самоврядуванням: «Я вже рік у Молодіжній раді Дніпра, мені це дуже цікаво. В управлінні культури хочу дізнатися, як організовуються різноманітні заходи».
Директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Ігор Маковцев з’явився сьогодні на прес-конференції разом зі своїм дублером, студентом Дніпропетровського аграрно-економічного університету (факультет агрономія), Дніпровського національного університету ім. О. Гончара (економічний факультет), членом комісії національно-патріотичного виховання Молодіжної ради Дніпра Олександром Сімченком.
«Департамент у нас непростий, є дуже багато важливих завдань та питань. За один день неможливо навчити дублера вирішувати їх. Але найважливіше, що я хочу донести до Олександра: у нашій роботі потрібно вміти опановувати свої емоції, навіть коли ситуація здається критичною. Сьогодні ми разом підемо на нараду щодо запуску нового тролейбусного маршруту у місті», – зазначив Ігор Маковцев.
«Я захотів побути дублером саме Ігоря Ігоровича, бо з дитинства цікавився транспортом. Для мене це можливість не тільки дізнатися, як це бути чиновником, а й поставити запитання про різні види транспорту. Найцікавіше – це метрополітен, бо його будують майже наново у Дніпрі, а це дуже складно. Я вже більше 7 років займаюся молодіжною політикою і сподіваюся, що у майбутньому працюватиму у міськраді», – поділився хлопець.
Окрім ділової атмосфери, «молоді посадовці» поспілкувалися у неформальний обстановці із заступниками та директорами департаментів, начальниками управлінь, дізнались про їхній шлях до успіху.
Так, наприклад, почалося знайомство заступника міського голови, директора департаменту охорони здоров’я населення міської ради Андрія Бабського та його дублера, студента Дніпропетровської медичної академії Ростислава Бублія.
«По-перше, я розказав Ростиславу дещо про себе, про свою трудову та життєву діяльність, розповів йому про департамент та медичні заклади Дніпра, кому вони підпорядковуються та як їх фінансують. Перше завдання, яке я йому дав, – познайомитися зі співробітниками департаменту, бо для керівника це дуже важливо», – зауважив Андрій Бабський.
«До цього я був упевнений, що хочу бути практиком, працювати лікарем, але вже за декілька годин мого перебування у департаменті я зрозумів, що бути посадовцем дуже цікаво. Потрібно не тільки якісно лікувати людей, а й налагодити фінансування та роботу усіх медичних закладів міста. Тож тепер я думаю про можливість поєднувати ці дві роботи», – каже Ростислав Бублій.
Завершився «день дублера» у міськраді спільною нарадою секретаря Дніпровської міської ради Олександра Санжари та молоді. Учасники поділилися враженнями про новий досвід та представили результати напрацювань. Ці звіти буде перенаправлено до відповідних департаментів та управлінь.
«Подібні заходи важливі, як для молоді, так і для міської влади. Для молодшого покоління це – можливість ознайомитися з роботою мерії, зрозуміти, чим займаються посадовці, бо у багатьох пересічних громадян складається неправильне враження. Завдяки заходу, який відбувся сьогодні, у молоді одразу з’являється розуміння, що міська влада існує недаремно. З іншого боку, молодь може запропонувати нам щось цікаве та корисне, бо у них інший погляд на речі. Взаємодія молодих та досвідчених дає свої результати», – сказав секретар міськради Олександр Санжара.