Цього року в Дніпрі на ремонт шкіл і дитсадків передбачено майже 200 млн грн

26.05.2017 13:46   -
Автор:

Цьогоріч мерія Дніпра майже вдвічі збільшила фінансування ремонтів у школах і дитсадках міста.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службі міськради.
26 травня міський голова Борис Філатов відвідав будівництво нового дитячого садочка на території школи № 105, що у Таромському.
«У селищі є серйозні інфраструктурні проблеми. Зокрема, у південній його частині зовсім немає дошкільних закладів. Дитсадки переповнені, й цю проблему треба вирішувати. Сьогодні ми знову показали хороший приклад, як це можна зробити спільними зусиллями центральної влади та місцевого самоврядування», – зазначив Борис Філатов.
Новий заклад зводять за кошти державного та міського бюджетів. На умовах співфінансування мерія Дніпра виділила 2,3 млн грн. Уже в 2018 році садочок зможуть відвідувати 80 дітей. Виділенню коштів із Державного фонду регіонального розвитку сприяв народний депутат Іван Куліченко.
«Тут багато дітей, і проблему з дошкільними закладами необхідно вирішувати. Тепер є можливість створити сучасну інфраструктуру для навчання дітлахів», – сказав нардеп.
Нині Таромське є унікальним селищем: тут мешкає більше дітей, ніж дорослих. Однак через недостатню кількість дитячих садочків таке демографічне співвідношення стало справжнім випробуванням для батьків.
«Без садочка дуже важко. Особливо взимку. Доводилося водити дітей аж за 5 кілометрів. Коли цей дитячий садок збудують, стане набагато легше», – упевнена місцева мешканка Олена.
26 травня мер Дніпра також перевірив якість ремонту спортивної зали у НВК № 148. Тут, зокрема, полагодили покрівлю, встановили прожектори та встелили підлогу спеціальним лінолеумом для тренувань.
Нагадаємо, що два тижні тому на житловому масиві Лівобережний-3 відкрили новий дитячий садок на 220 місць. Його побудували з нуля коштом міста та області. Всього витратили 45 млн грн, 25 з яких виділила міськрада. Також цьогоріч завершується реконструкція таромського дитсадка № 103. Це ще 80 додаткових місць для дітей.
Загалом протягом року у Дніпрі планують привести до ладу 205 навчальних закладів