Четверо дніпровців серед переможців конкурсу у Верховний Суд

11.08.2017 10:30   -
Автор:

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) оголосила рейтинг кандидатів у новостворюваний Верховний Суд.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на 9 канал.
За результатами конкурсу, проведеного ВККС, переможцями конкурсу є 120 кандидатів, 80% з яких є діючими або колишніми суддями. Майже 40% переможців конкурсу у Верховний Суд – представники регіонів України, серед яких діючі або колишні судді, адвокати та науковці.
Четверо представників Дніпра успішно пройшли усі етапи конкурсу та потрапили до числа переможців. Це означає, що вони можуть стати новими суддями найвищої судової інстанції, якщо їх затвердить Вища рада правосуддя.
Це заступник Голови Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Микола Гімон, суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ірина Гончарова, керуючий партнер адвокатського об’єднання і доцент кафедри права та європейської інтеграції Дніпропетровського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президенті України Сергій Жуков та доцент Університету митної справи та фінансів Наталія Коваленко.
30 кандидатів із 120-ти отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності, що означає, що ці кандидати не відповідають критеріям доброчесності та професійної етики. Серед таких кандидатів переважно судді, які порушували права людини, ухвалювали політично вмотивовані рішення або не можуть пояснити свої статки.