Борис Філатов образив лідера ультрас ФК «Дніпро»

21.11.2016 14:15   -
Автор:

Спостерігач Громадянської Мережі «ОПОРА» Денис Давидов відмітив, що нинішня міська влада Дніпра дозволяє собі відверто глузувати над активістами і ображати їх.
Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
“Декілька місяців тому дніпровські активісти розробили проект реконструкції Вокзальної площі міста. Їх проект виграв у загальноукраїнському конкурсі, вони проводили публічні презентації та обговорення з мешканцями міста. Основа їх проекту – зручність для пішоходів, пасажирів транспорту, в т.ч. людей з особливими потребами, велосипедистів. Аж ось нещодавно заступник міського голови презентував бачення нової площі від відомого в місті архітектурного бюро. Описати бачення влади можна просто: машини-машини-машини, травалатори, пам’ятник.
Після жвавих дискусій тема наче стихла, бо нинішня міська влада здебільшого залишається непохитною перед активістами. Аж ось під час звітування на з’їзді обласного осередку партії УКРОП міський голова Борис Філатов згадує активістів, які захищають свій проект.
Цитую: “Мальчик начинает говорить, что все неправильно, а потом я выясняю, что вообще его работа была – футбольный фанат, и он сидел на рупоре “Северной трибуны”. И я понимаю, что, наверное, он хороший пассионарий, но только, кроме кричалок “Путин – …” дальше не продолжаем, он ничего не понимает ни в проектировании, ни в градостроении”.
Слова Філатова стосуються Eugene Pereverzev, лідера ультрас ФК “Дніпро” і активіста DniproSmartCity. Під час мерської виборчої кампанії Юджин та інші ультрас активно підтримували Філатова. І їх причетність до великої спільноти не дошкуляла обраному міському голові.
Слід наголосити, що згаданий Філатовим “хлопчик” лише один з учасників розробки. Лідером проекту реконструкції є Yuriy Lozovenko, якого той-таки Борис Філатов призначив своїм радником…
Юрій Лозовенко відомий експерт з удосконалення громадського простору. Можете прочитати його статтю з порівнянням громадського і владного проектів реконструкції Вокзальної площі (http://bit.ly/2fRlgp1).
Промову про інфраструктурні проекти міський голова Дніпра закінчив не менш вражаючими словами: “Только бы меньше всякая политическая падаль и коллаборанты с предателями путались под ногами и заставляли тратить на них время”.
Дуже це нагадує вираз іншого сумнозвісного українського політика про козлів, що заважають нам жити.
Нинішня міська влада Дніпра не лише не використовує роботу активістів, не просто ігнорує їх зусилля, а дозволяє собі відверто глузувати і ображати.
P.S. Ще під час обговорення двох проектів з’явилася петиція про відкритий конкурс проектів реконструкції площі. Після виступу Філатова кількість підписів під нею зросла на більше, ніж 100. Хороша відповідь хамству найнятого менеджера, який відірвався від своєї громади в космос”, – написав він.
Лідер ультрас ФК «Дніпро» Євген Переверзєв, відповідаючи Філатову, відмітив, шо, на його думку, громадяни міста мають право відстоювати свою позицію і вимагати того, щоб все було зроблено по розуму. «Крім як розмахувати руками, я ще маю дві педагогічні освіти і досвід педагогічної діяльності. Спеціальність англійська мова та зарубіжна література. Так, я не архітектор і не проектант, але об’їздив понад 150 міст по світу. Я бачив, як влаштована міська інфраструктура, як сплановані вулиці, площі та вокзали, якими приємно ходити і де комфортно знаходитись», – написав він.