Борис Філатов: У мерії Дніпра готові сприяти вирішенню проблем ОСББ і ОСН

17.10.2017 16:00   -
Автор:

17 жовтня мер Дніпра Борис Філатов зустрівся з представниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення. Голови ОСББ і ОСН з різних районів міста прийшли до міського голови, щоб викласти свої проблеми. Мер Дніпра переконаний: лише спільними зусиллями можна забезпечити ефективну діяльність домовласників.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Серед скарг ініціативної групи, – зокрема ігнорування аварійними службами їхніх викликів і довгі очікування капітальних ремонтів. Для вирішення питань ОСББ і ОСН міський голова планує залучити профільні відомства міськради, а також комунальні підприємства «Міськсвітло»,теплопостачальників.
«Треба справді вирішувати проблеми. Тому вам (представникам ОСББ і ОСН. – Ред.) необхідно створити протокол нашої зустрічі, який я передам на опрацювання своїм підлеглим. Якщо ми говоримо про фінансування, то треба розібратися з цим питанням до 1 грудня – дати, коли ми плануємо ухвалити бюджет на наступний рік. Це – кластер житлового господарства, тому ці проблеми треба вирішувати», – зазначив Борис Філатов.
Наступну зустріч з ініціативними представниками ОСББ і ОСН міський голова проведе 26 жовтня.
Як відомо, у Дніпрі діє міська програма підтримки ОСН та ОСББ. У ході 23-ї чергової сесії міськради 19 липня депутати проголосували за врегулювання міської програми підтримки ОСББ, а минулої сесії, 11жовтня, в програму внесли низку уточнень. Зокрема, змінили терміни подачі документів, щоб переможці конкурсу на співфінансування встигали освоювати виділені їм кошти. Також затвердили чіткий перелік пакета документів, а самі об’єднання розподілили за термінами роботи – новостворені та ті, що діють від трьох і більше років. Одне з ключових питань – підвищення компетентності голів ОСББ та ОСН, надто тих, які ще не мають досвіду роботи.
Наразі у департаменті з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики діє спеціальний відділ ОСББ. За допомогою та консультаціями можна звертатися за адресою: вул. Мечникова, 6, 1 поверх, каб. 14, або за тел.: 785 82 14.
Уже наступного року у мерії планують започаткувати спеціальні курси для домовласників. Наразі у Дніпрі діють 963 об’єднання ОСББ.