Борис Філатов: У Дніпрі розвиватимуться програми для людей поважного віку

02.10.2017 12:00   -
Автор:

Цими вихідними міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з літніми студентами Університету третього віку. Зараз для понад 2 тис. бабусь та дідусів розпочався новий осінній семестр.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Створення подібних університетів для людей поважного віку є загальноєвропейською, світовою практикою. Це – можливість не лише здобути нові знання, а й зробити своє дозвілля більш насиченим. Ми розуміємо, в якому стані зараз перебувають пенсіонери. Тому в Дніпрі програми для людей похилого віку є пріоритетними. Ми будемо розвивати їх надалі», – зазначив мер Дніпра Борис Філатов.
Найстаршому студенту Університету третього віку 94 роки. Він вивчає правознавство. Серед популярних факультетів також комп’ютерні технології, психологія та здоровий спосіб життя. Ці та інші предмети зі студентами елегантного віку вивчають викладачі міських вишів, бібліотек та навчальних центрів.
Самі літні слухачі якістю навчання задоволені. Кажуть: хочуть встигнути вивчити якомога більше, щоб розумітися на сучасних технологіях і допомагати онукам у навчанні.
Записатися до лав студентів Університету третього віку можна у територіальних центрах соціального обслуговування Дніпра. Для цього необхідно подати заяву, ксерокопії паспорта, пенсійного посвідчення і довідки про присвоєння ідентифікаційного номера. Консультація та детальна інформація про Університет за телефонами: (056) 732 12 12, (095) 732 12 12, (096) 732 12 12, (073) 732 12 12, а також на офіційній сторінці у соціальній мережі: https://www.facebook.com/UTVdp/.
Університет третього віку – соціальний проект, ініційований мером Дніпра Борисом Філатовим. Як відомо, з 2015 року до проекту приєднався Університет ім. А. Нобеля. Цього року, за підтримки міської влади освітній проект вийшов на новий якісний рівень. У вересні 2017 в Університеті з’явилися нові філіали – у Фінансовій академії, що на лівому березі, та в Самарському районі на базі будинку культури «Енергетик».
Крім того, у Дніпрі за сприяння Бориса Філатова працює безкоштовний муніципальний табір для пенсіонерів «Золотий вік». Перейняти досвід створення такого табору планують й у міськраді Вінниці.