Борис Філатов: Новий тролейбусний маршрут на Сокіл запрацює у вересні

20.07.2018 15:45   -
Автор:

У Дніпрі завершують будівництво нового тролейбусного маршруту на житловий масив Сокіл.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Раніше муніципальний електротранспорт сюди не курсував взагалі. Тож у мерії ухвалили рішення про будівництво нової лінії – щоб люди могли користуватися екологічним транспортом і при цьому заощаджувати власні кошти. Зокрема це спростить життя студентам, адже новий маршрут тролейбусів проїжджатиме низку закладів вищої освіти.
«Ми запустили тролейбус на ж/м Парус, а тепер запустимо й на ж/м Сокіл. Люди давно просили про це, тож ми впроваджуємо це у реальність. Зокрема це було моєю передвиборчою обіцянкою. Хочемо запустити маршрут до Дня міста – у першій декаді вересня», – повідомив очільник Дніпра Борис Філатов під час огляду перебігу будівництва 20 липня. Мер також власноруч здійснив кріплення потенціального перемикання контактної мережі на висоті 5,8 метрів.
За попередніми розрахунками, щомісячний пасажиропотік маршруту на житломасив Сокіл становитиме близько 183 тис. людей. Проектування цієї мережі розпочали ще торік, а до роботи комунальники взялися на початку 2018-го.
Протяжність лінії, яку будують, становитиме 1,5 км – від вул. Космонавта Комарова, що на ж/м Сокіл-2, до вул. Запорізьке шосе. Далі тролейбус курсуватиме по існуючій мережі – аж до площі Соборної.
На новій лінії встановили опори, протягують контактний дріт та силові кабелі. Також модернізують тягові підстанції, роблять кишені для розміщення нових зупинок. Основні зупинки оснастять інформаційними табло.
У стадії будівництва також розворотне кільце та модульна диспетчерська станція. На маршруті працюватимуть вісім нових тролейбусів із низькою підлогою та кондиціонерами. У годину «пік» інтервал становитиме не більше 10 хв., а у міжпіковий час чекати транспорт треба буде не більше 20 хв.
Мер Дніпра Борис Філатов підкреслив: програма з відродження муніципального електротранспорту триватиме й надалі. Так, нині ведуться перемовини з європейськими банками щодо придбання 50 тролейбусів. А ще триває діалог щодо купівлі в лізинг трамваїв.