Боротися із корупцією і безкарністю розпочала координаційна експертна рада

27.04.2015 20:42   -
Автор:

Корупція і безкарність у Дніпропетровську отримала офіційоного ворога — в особі координаційної експертної ради. Вона складається із місцевих громадських організацій, журналістів і профспілок. Ці люди намагаються звернути увагу громадськості на те, що діється в органах місцевого самоврядування. 46 протиправних рішень міськради уже зняті за їх втручання, передає 9 канал.
Також представники громадської ради взяли активну участь у розгляді позовної заяви Максима Романенка. Нагадаємо, суддя, на кандидатурі якої наполягав колишній голова міської ради, був колишнім керівником його комерційних структур. Підозри ради викликала і “міська комісія із запобігання проявів корупційних дій в органах місцевого самоврядування”.
Читайте також: Днепропетровские депутаты должны признаться в конфликте интересов?
Основне завдання, яке поставила перед собою рада, є недопущення на посади директорів комунальних підприємств колишніх регіоналів. До багатьох депутатів та їхньої діяльності у 2014 та нинішньому році є певні запитання.
Наразі координаційна експертна рада співпрацює з новим прокурором Дніпропетровщини. Таким чином вони очікують, що врешті-решт відбудеться неупереджене розслідування побиття євромайданівців підобласною радою 26 січня минулого року. А також спробують розібратися з діяльністю декількох корумпованих департаментів міськради, в існуванні яких, кажуть представники ради, не має сенсу.
Читайте також: Лидеры и аутсайдеры среди нардепов Днепропетровщины. Итоги