Борис Філатов підбив підсумки 36-ї чергової сесії міськради Дніпра

24.10.2018 14:00   -
Автор:

24 жовтня відбулася 36-та чергова сесія міськради Дніпра. Засідання тривало близько півтори години. За цей час міським обранцям вдалося ухвалити низку важливих для міста рішень.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
«Засідання відбулося в робочому режимі. Були жваві дискусії стосовно програми боротьби з амброзією. Однак це було питання електронної петиції. Ми його підтримали, адже для міста це важливо. Над наповненням програми боротьби з амброзією працюватимуть фахівці та профільний департамент і комісія», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов під час брифінгу.
Крім цього, на 36-й сесії повноваження щодо органів самоорганізації населення передали від районних рад до мерії. Відтак ОСН зможуть отримувати ширші можливості та фінансове забезпечення. Водночас у муніципалітеті вже ухвалили рішення про ліквідацію райрад у наступній каденції. Тож до кінця нинішньої їхні повноваження перейматиме міська рада Дніпра.
«Я хочу «опустити» гроші вниз. Щоб у кожному селищі та мікрорайоні була нормальна робоча структура, котра розглядатиме питання безпосередньо ввіреної їм території», – додав очільник Дніпра.
Також депутати втричі збільшили період збору підписів для електронних петицій – з 30 днів до 90-та. Крім цього, за новими правилами, щоб потрапити на розгляд, документ має зібрати тисячу голосів, а не 900, як раніше. Ініціатива допоможе людям більш виважено підходити до голосування за різні пропозиції та дасть удосталь часу для роздумів. Борис Філатов наголосив: місто постійно змагається за першість у рейтингах різних антикорупційних організацій.
«У мене була розмова з виконавчим директором Transparency International Ukraine паном Юрчишиним. Він просив надто не підвищувати поріг, адже у цьому немає особливої необхідності, однак це дасть негативний сигнал та знизить, зокрема, показники міськради Дніпра у рейтингах відкритості влади», – сказав міський голова.
Серед важливих рішень сесії також і голосування за земельні питання містян. Міськрада повинна «випускати» такі питання дніпровців за прискореною процедурою. Борис Філатов назвав це своєю принциповою позицією. Так, у мерії діє оновлена процедура, за якою такі справи опрацьовують центри надання адміністративних послуг, а не земельний департамент.