Борис Філатов: Бюджет Дніпра-2019 збалансований і спрямований на розвиток

05.12.2018 13:45   -
Автор:

Дніпро отримав бюджет на 2019 рік. Муніципальний кошторис депутати ухвалили п’ятого грудня, під час 38-ї чергової сесії міськради.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
Підбиваючи підсумки засідання, мер Дніпра Борис Філатов назвав новий бюджет збалансованим та ефективним. Так, серед перспектив на 2019 рік, зокрема, завершення будівельних робіт на низці великих об’єктів.
Борис Філатов зауважив, що головний фінансовий документ міста затвердили значною більшістю голосів.
«Це свідчить про те, що ухвалений бюджет є максимально збалансованим і ефективним. Він враховує інтереси всіх учасників бюджетного процесу. Кошторис соціально орієнтований і спрямований на розвиток. У новому бюджеті закладено правильні показники. Децентралізація працює. Перспективи на 2019 рік у нас хороші. Дякую депутатам міської ради за консолідовану та злагоджену роботу. Також завдяки допомозі низки небайдужих народних депутатів нам, як територіальній громаді, вдалося відстояти інтереси Дніпра у дохідній частині бюджету», – зазначив Борис Філатов.
Так, у процесі ухвалення державного бюджету на 2019 рік дохідна частина кошторису Дніпра збільшилася на 150 млн грн. До того кошти хотіли спрямувати на пільгу із земельного податку для «Укрзалізниці». Одним з ініціаторів скасування пільги виступив мер Дніпра Борис Філатов.
Затвердженню нового бюджету Дніпра передували тривалі дискусії. Зокрема, проводили слухання за участю представників громадськості.
Міський кошторис-2019 враховує збільшення фінансування Бюджету участі та програми співфінансування проектів ОСББ. Як відомо, з ініціативи міського голови Дніпра Бориса Філатова наступного року обсяг програми «Бюджет участі» зросте до 31,3 млн грн, а забезпечення програми підтримки ОСББ і ЖБК – до 38 млн грн. Таке рішення дасть змогу залучити до розподілу бюджетних коштів територіальної громади якомога більшу кількість містян.