Батьки загиблих атошників написали листа губернатору Дніпропетровщини

10.11.2016 12:42   -
Автор:

Громадський активіст Анна Барвінок розповіла, що на новому споруджуваному меморіалі біля ОДА Дніпра планують зробити лише перелік імен загиблих хлопців без їх портретів. Але сім’ї, близькі та знайомі загиблих хотіли б, щоб з меморіалу дивилися в місто, яке захищали, очі, обличчя Героїв. З цього приводу вони написали листа губернатору Валентину Резніченко і збирають під ним підписи.
Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» .
«Давно обговорюється ця тема в колі родин загиблих, і щоб втілити цю ідею потрібні і Ваші голоси на листі в адміністрацію.
Збір відбувається в ці вихідні, в неділю, 13 листопада з 12.00 до 13.00 біля меморіалу у ОДА Дніпра.
Лист-звернення батьків загиблих героїв України Дніпропетровської області про алею героїв біля Дніпровської обласної державної адміністрації
«Наші сини стали на захист України першими у 2014 році – тоді, коли війна з російськими окупантами та терористами тільки починалася на Сході України. Вони відчайдушно пішли на війну, покинувши матерів, батьків, дружин та дітей. Багато з наших рідних пройшли Революцію Гідності, виборюючи право бути вільним та сильним українським народом, про який тепер знає весь світ. Але війна не зберегла їх…З ними залишилися наші серця, душі та надія.
Трагедія гибелі наших українських воїнів з особистої біди кожної родини стала національною, а героїзм українців тепер нова сторінка світової історії 21 століття, в якій Україна залишиться незалежною державою. Хочемо лише одного, щоб обличчя та світлі очі наших дітей дивилися на перехожих зі світлин. Це – очі війни та боротьби, і саме їм мають бути вдячні громадяни України за своє мирне небо над головою за можливість дихати вільно.
А отже, просимо включити фотографії наших дітей (жителів Дніпропетровської області), Героїв України у новий меморіальний комплекс «Алея Пам’яті Загиблих Героїв Революції Гідності та воїнів АТО», який вже будується біля Дніпропетровської обласної державної адміністрації.
Ми віддали Україні найцінніше – наших дітей, тож просимо тепер почути нас – віддати їм шану. І попри усі естетичні та концептуальні забаганки архітекторів та замовників надайте нам право в будь-який момент приходити і бачити обличчя рідних.
З повагою та надією, батьки та рідні загиблих Героїв України м. Дніпра і Дніпропетровської області», – написала вона.