Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

30 вже відремонтували, 10 — на черзі. Дніпро задля безпеки і комфорту продовжує оновлювати ліфти 

Дніпро продовжує ремонтувати ліфти по всьому місту у будинках комунальної власності. 
Так на ж/м Тополя-1 у будинку № 14 замінили підйомник. «Попередній був геть аварійний. Жителі дев’ятиповерхівки жалілися на його несправність. Тож вирішили замінити ліфт та обладнання на нове», — прокоментував директор департаменту житлового господарства Дніпровської міськради Сергій Файфер. Сьогодні він чергує містом.

У дев’ятиповерхівці три тижні кипіла робота. Зараз завершальний етап: встановлюють найсучасніше обладнання.

«Сучасна кабіна, лебідка, електроніка та все інше обладнання — італійського виробника, який є одним з найкращих на ринку», — каже головний інженер ліфтового підприємства Єгор Шевченко. Проблем неробочих ліфтів у місті вже майже немає.

«Звісно, є ліфти, які потребують ремонту, але майстри оперативно приїжджають на виклик та лагодять. І, звісно, ми ставимо такі ліфти у план на ремонт. Із початку року ми замінили близько трьох десятків підйомників. До кінця року відремонтуємо ще 10 у багатоквартирних будинках комунальної власності», — зазначив черговий по місту Сергій Файфер.

Авжеж, черговий перевірив й укриття та пункт незламності — у гімназії № 79 (вулиця Лазаряна, 7-А). Укриття розраховане на 582 особи. «У разі відключення світла електроенергію забезпечує генератор, який завжди напоготові. Є достатній запас питної води, аптечка та засоби пожежної безпеки. Пункт відповідає усім нормам для комфортного перебування у непередбачуваних ситуаціях», — підсумував Сергій Файфер.