Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

15 вакансій: У Дніпрі шукають водіїв сміттєвозів

У Дніпрі склався суттєвий дефіцит водіїв сміттєвозів. Справа у тому, що на великогабаритних авто працюють водії високої кваліфікації. Саме такі потрібні й на фронті, тому під час війни з КП “Екологія Д” мобілізували на передову майже 50 відсотків таких спеціалістів. Комунальники терміново шукають їм заміну.

За словами директора Департаменту екологічної політики Дніпровської міськради Олега Семенка, щомісяця комунальне підприємство проводжає на фронт 2-3 висококваліфікованих водіїв.

За даними КП “Екологія Д”, на підприємстві не вистачає 25 відсотка водіїв – відкриті 15 вакансій.

Люди до нас йдуть, але нам дуже важко знайти водіїв достатньої кваліфікації. Машини всі більше 20 тонн, великогабаритні. Їм дуже складно заїжджати у двори, заставлені транспортом. Шукаємо нові кадри, але на такі машини заміну знайти дуже й дуже важко, – каже Олег Семенко. 

Для керування великогабаритними сміттєвозами справді потрібні водії-аси. Для них – щоденне випробування заїхати на заставлені припаркованими авто прибудинкові території. Не менш складно проїхати по вузьким вулицям  приватного сектору. Додається ще важкий графік роботи. В умовах дефіциту робочих рук доводиться працювати по 12 годин.

КП “Екологія Д” пропонує постійну роботу з доволі високою зарплатнею. Водії категорії С, Е отримують щомісячно від 25 тис. грн, а вантажники – від 20 тис. грн.

Затримань по зарплаті немає, за цим жорстко слідкують правоохоронні органи, – запевняє Олег Семенко.

За матеріалами Наше місто.