Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

13 липня на Донбасі загинуло 3 українських захисника

Через бойові дії на Донбасі учора загинуло троє українських військових. Про загибель трьох військовослужбовців на Донбасі повідомила пресслужба Міністерства оборони на офіційному сайті.

Протягом доби, що минула, 13 липня, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України, на передовій загинули троє наших героїв. Один з них – під час ворожого обстрілу неподалік Славного, ще один отримав важке поранення, несумісне з життям внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої поблизу н.п. Зайцеве. Третім загиблим став військовий медик, який у складі групи мав здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, але був цинічно розстріляний збройними формуваннями РФ“. 

В повідомленні відзначається, що український медик, що здійснював евакуацію, був у білій касці із відповідним медичним маркуванням, а група висунулась після домовленості про тимчасове припинення вогню для евакуації тіл загиблих. Попри це, терористи влаштували засідку, в результаті чого загинув медик.

Загалом, 13 липня терористи 8 разів застосовував міномети, випустивши в районах н.п. Луганське, Кримське, Піщевик, Авдіївка, Оріхове, Хутір Вільний, Водяне та Сартана загалом 86 мін 120-го та 82-го калібрів. Крім того, російсько-окупаційні війська обстріляли з важкого озброєння і ділянку розведення сил та засобів № 2 “Золоте” випустивши після 19.00 1 міну калібру 120 мм.

14 липня, окупанти, станом на 12.00, порушили режим тиші один раз. За наявною інформацією, сьогодні втрат серед військових немає.