12 підприємств регіону претендують на звання «Кращих товарів України»

10.10.2014 15:47   -
Автор:

12 підприємств Дніпропетровщини представлять регіон на Всеукраїнському конкурсі «100 кращих товарів України». Саме вони стали переможцями регіонального етапу конкурсу.
Про це повідомляє видання «ГЛАВНОЕ».
Загалом до участі на регіональному етапі конкурсу було надано 62 заявки від 48 підприємств та організацій області.
На підставі основних критеріїв за документами та матеріалами, які подали учасники ,експертами Конкурсу, що пройшли навчання та отримали свідоцтво експерта, проведена оцінка якості продукції (товарів, робіт, послуг). Регіональною конкурсною комісією розглянуто експертні оцінки та прийнято рішення щодо визначення переможців.
Переможцями регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції 2014 року визначено 46 видів продукції та послуг від 34 підприємств області, лауреатами – 10 видів продукції та послуг від 10 підприємств області, фіналістами – 5 видів продукції та послуг від 5 підприємств області.
Незважаючи на складні економічні умови, учасники Конкурсу довели, що у змозі задовольнити попит споживачів, вирішити проблеми, що ставляться суспільством, при цьому приділивши особливу увагу якості продукції.
15 видів продукції та послуг від 12 підприємств Дніпропетровської області, визначених переможцями регіонального етапу Конкурсу, погодилися представляти область на загальнодержавному етапі.
Як наголошують організатори, цей конкурс відрізняється від інших подібних заходів дієвою системою оцінки продукції, коли за певною системою оцінюється не тільки якість товарів, робіт та послуг, а й рівень менеджменту підприємств та ступінь усвідомлення ними соціальної відповідальності. Визначальним критерієм є якість та безпечність продукції.
Краща продукція, в рамках Конкурсу, визначається за номінаціями:
– продукція;
– роботи та послуги.
Номінація продукція поділяється на групи:
• продовольчі товари;
• промислові товари для населення;
• товари виробничо-технічного призначення;
• вироби народних художніх промислів.
Конкурс проводиться щорічно на регіональному та загальнодержавному етапах.