Спростування інформації про захоплення бійцями «Дніпро-1» супермаркетів підтримали у Штабі нацзахисту

03.01.2015 10:55   -
Автор:

Штаб національного захисту Дніпропетровської області підтримує офіційне спростування інформації прес-службою полку “Дніпро-1” про захват “Амсторів” у Запоріжжі.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Нагадаємо, у ЗМІ поширювалась інформація, що 31 грудня в Запоріжжі люди у військовій формі увірвалися у супермаркет, його адміністрація заявила про спробу рейдерського захоплення бійцями полку «Дніпро-1».
«За всю історію існування підрозділу спеціального призначення “Дніпро-1” його бійці жодного разу не виконували злочинних діянь по захвату будь-яких приватних структур, установ або торгівельних мереж.
Крім того, запевняємо, що на території Запоріжжя та Запорізької області полк “Дніпро-1” службу не несе. Бійці полку знаходяться у Пісках та Маріуполі і не мають часу, можливості чи наказу займатися захопленням установ.
Один з головних напрямків діяльності підрозділу МВС “Дніпро-1” – захист правопорядку , а також – викорінення терористичних угрупувань у зоні АТО, які можуть зашкодити мирним жителям, перешкоджати роботі ЗСУ та добровольчих підрозділів, а також нести загрозу територіальній цілісності України.
Командир полку “Дніпро-1”, В`ячеслав Печененко: “На жаль, зараз все частіше трапляються випадки, коли громадяни нам повідомляють про присутність полку “Дніпро-1”, зазначаючи, що бандити носять шеврони з нашим маркуванням. Справа в тому, що “Дніпро-1” є міліцейським підрозділом, який завжди чітко виконує накази свого командування. За протидію або невиконання кожен боєць, без виключення, може бути звільненим або бути покараним згідно закону. Тому, бійці “Дніпро-1″ знають, що злочини караються суворо. Але не виключаю, що це робота людей, які намагаються дискредитувати полк. Хочу наголосити ще раз, що жодного бійця не було в Запоріжжі в зазначений час . З початку АТО частина полку – несе сулжбу у Дніпропетровській області, інша – на передовій”.
Полк “Дніпро-1” наголошує на необхідності проведення розслідування. Полк готовий допомогати слідству у виявленні злочинників. Винні у спробі дискредитації полку “Дніпро-1” мають бути покаран», – зазаначається у повідомленніі.