Новини з фронту: обстрілів за поточну добу не зафіксовано

29.07.2020 08:01   -

Сьогодні третій день встановленого на Донбасі решиму припинення вогню.

Штаб ООС повідомляє про те, що загалом ситуація на фронті нормалізується і кількість обстрілів значно зменшилась. Зокрема, з початку цієї доби обстрілів не зафіксовано, а вчора стався лише один незначний інцидент. Втрат серед українських військових немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил на 7 годину ранку залишається повністю контрольованою, за поточну добу обстрілів у районі операції обєднаних сил не зафіксовано. За минулу добу підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано лише один постріл з підствольного гранатомету, що здійснили збройні формування Російської Федерації поблизу населеного пункту Шуми, постріл був неприцільним і ніс провокативний характер, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали“, – сказано у сьогоднішньому ранковому зведенні штабу ООС у Фейсбук.

Нагадаємо, що відповідно домовленостей у Мінську, припинення вогню на Донбасі почалося з 00:01 27 липня. Для контролю за дотриманням режиму припинення вогню на кожній з українських позицій встановлять додатковий контроль, який здійснюватимуть спеціально відряджені для цього українські військовослужбовці. 

Слід вчергове наголосити, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню, у разі порушення домовленостей противником та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, не позбавляють українських воїнів відкривати вогонь у відповідь“, – підкреслюється в повідомленні.