На Дніпропетровщині у Царьова відсудили 200 гектарів землі на користь бійців АТО

19.03.2015 11:47   -
Автор:

Бійці АТО створять екологічно-військовий «колгосп». 200 га орної землі під нове господарство влада Дніпропетровщини відсудила у сепаратиста Царьова.
Бійці 20 окремого мотопіхотного батальйону 93 окремої механізованої бригади ЗСУ не лише б’ються за перемогу, але й чітко уявляють своє мирне майбутнє. Найближчим часом, за сприяння Дніпропетровської ОДА та Головного управління Держземагентства у Дніпропетровській області, 100 бійців батальйону отримають по 2 га кожен, щоб потім зі своїми паями об’єднатися в колективне господарство по вирощуванню екологічно чистої сільгосппродукції.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
Право на безкоштовне отримання 2 га землі сільськогосподарського призначення має кожен учасник АТО. Але самотужки, без відповідної техніки, обробити навіть таку невелику ділянку проблематично. Інша справа – колективне господарство, тобто, добре забутий колгосп, який в нових економічних умовах може стати прибутковим. Особливо, якщо не виснажувати землю соняшником чи ріпаком, а вирощувати на ній екологічно чисті овочі, фрукти, приправи, що користуються підвищеним попитом в Україні та далеко за її межами.
“Падіння курсу гривні в даному випадку лише на користь вітчизняним виробникам. Бо, скажімо, салат рукола іноземного виробництва вартістю 400 грн./кг став не по кишені навіть заможним городянам, у той час як на українських чорноземах ця екзотична травичка росте, немов бур’ян, до самих заморозків. Перспективним напрямком є й розвиток тепличного господарства.
Читайте також: Дніпропетровці проведуть суботник разом із сім’ями учасників АТО
Але вільних площ поблизу крупних міст залишилось вкрай мало. Тому справжнім подарунком військовим стали 200 га орної землі, незаконно приватизованих колишнім нардепом Олегом Царьовим та повернутих через суд у державну власність. За сприяння Дніпропетровської ОДА та Головного управління Держземагентства у Дніпропетровській області, поле, що годувало запеклого сепаратиста, відтепер буде належати захисникам Вітчизни”, – зазначається у повідомленні ОДА.
Розташована ділянка поруч з селом Степовим Дніпропетровського району, неподалік від траси Дніпродзержинськ – Вільногірськ. Добре транспортне сполучення з Дніпропетровськом та другими промисловими містами області забезпечує широкий ринок збуту та дає надію на життєздатність безпрецедентного проекту.
Читайте також: В Днепропетровске переселенцы отсудили у Царева дом (ДОПОЛНЕНО)
Безперечно, навіть після завершення бойових дій більша частина нових землевласників залишиться на військовому обліку. Тобто, наші захисники, як і їх козацькі предки, у будь-який час будуть готові змінити орала на мечі. Тому й назву майбутньому господарству присвоїли відповідну: «Двадцята паланка».