Влада Дніпропетровщини готується до нововведень в умовах децентралізації

16.12.2014 10:57   -
Автор:

16 грудня в обласній раді почалося навчання для працівників органів місцевого самоврядування Дніпропетровщини та депутатів місцевих рад, яку проводять викладачі Гуманітарної академії ім. Олександра Гейштора (м. Пултуску, Польща) та ДНУ ім. О.Гончара.
Про це повідомляє виання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Протягом 2-х днів посадовців вчитимуть як стати ефективними спеціалістами з розвитку своїх територій та прочитають ряд лекцій про інвестування, реорганізацію адміністрацій, місцеві громади та місцеве самоврядування тощо.
Загалом річний навчальний курс включає 11 предметів, серед яких – Моделі адміністрацій держав ЄС, Право ЄС, Громадянське суспільство в умовах ринкової економіки, Підготовка реформ і реорганізація адміністрацій та інше. Учасники, які успішно завершили навчання, отримають документи про освіту, що підтверджує їх кваліфікацію від дніпропетровського та польського вузів.
Читайте також: Дніпропетровщина може стати взірцем з децентралізації влади в Україні, – Удод
Робота проводиться у рамках меморандуму, який у жовтні підписали Дніпропетровська обласна рада, Дніпропетровський національний університет ім. О.Гончара та Гуманітарна академія ім. Олександра Гейштора (м. Пултуску, Польща).
Пріоритетним напрямком тристороннього договору стало визначення спільних дій щодо забезпечення фахової підготовки посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад Дніпропетровської області.