В Днепропетровске снимают молодежного мэра

13.06.2015 11:03   -
Автор:

Открытое письмо с просьбой отменить явно сфабрикованные и сфальсифицированные выборы руководителя Днепропетровского Молодёжного совета сегодня подписали более десятка общественных организаций.
Инициаторами недоверия стали несколько новоизбранных депутатов Молодёжного Совета и активные общественники города, пишет “Наш район”.
– Общественность уже один раз высказала своё недоверие регионалу Товмашенко, сместив его с должности и добившись перевыборов, – рассказывает один из депутатов ДМС нынешнего созыва, Владимир Рарог.
Теперь же мы видим попытку реванша регионалов, правда уже под другими флагами. В данном случае уверены, реванш не пройдёт. Ведь Революция достоинства сделала своё дело, и просто так вилкуловскому лизоблюду занять важный и стратегический пост мы не дадим, – отмечает депутат.
Читайте также: Молодіжна рада показала «дорослі» технології на виборах голови
Исполняющей обязанности мэра Днепропетровска Галине Булавке, было передано письмо от общественников, где были указаны факты явных нарушений законодательства и регламента при организации и проведении выборов чиновниками управления молодёжи и спорта горсовета. Стоит отметить, что увидев копию данного письма, начальник управления, Руслан Буленок, начал выражаться в адрес некоторых активистов нецензурно, и попытался разубедить общественность бороться против мафии экс-регионалов.
– Исходя из этого, можно чётко предположить, что Руслан Буленок заодно с новоизбранным рыго-мэром – отмечают общественники, подписавшие письмо.
Мы выкладываем полный текст письма, представляя его вашему вниманию.
В.о. міського Голови Дніпропетровська
Булавці Г.І.
Шановна Галино Іллівно!
Доводимо до Вашого відома наступне:
Наразі склалася така ситуація, що, незважаючи на попередні результати Революції Гідності, та проведену роботу з підготовки максимально прозорих та чесних виборів до дорадчого органу «Дніпропетровська Молодіжна Рада», наразі ми спостерігаємо рішучу та зухвалу спробу реваншу з боку екс-регіоналів, що може поставити під сумнів репутацію та авторитет міської влади у галузі молодіжної політики, та у публічному адмініструванні в цілому.
Зокрема, можемо спостерігати зухвалу змову Начальника управління у справа сім’ї, молоді та спорту Дніпропетровської міської ради Руслана Буленка, з нині, на думку багатьох громадських активістів, незаконно обраним Головою Дніпропетровської Молодіжної Ради, Сергієм Кривогузом. Так, маємо певні факти грубих порушень:
1. Сергій Кривогуз був присутній у складі виборчої комісії з організації процесу виборів до Дніпропетровської Молодіжної Ради, тобто, входити до самого складу Ради права не мав.Проте, його документи були прийняті на загальних засадах. Ми вважаємо це грубим порушенням.
2. Під час проходження виборчої кампанії, підлеглі Р.Буленка всіляко перешкоджали реальним конкурентам С.Кривогуза в наданні можливості зареєструватися для участі у виборах Голови Молодіжної Ради, так особисто нашому кандидату Рарогу В.О., та ще декільком потенційним кандидатам, працівницею управління Буленка, відповідальною за заповнення документів та реєстрацію кандидатів, Ольгою Сіножатською, було не надано повний пакет документів для оформлення заявки на участь у виборах Голови Дніпропетровської Молодіжної Ради. Крім того, хочеться зазначити, що окрім як у О. Сіножатської, більше документи отримати було ніде, вони не були опубліковані на сайті міськради, або десь в альтернативних джерелах, тож взяти їх самотужки було неможливо. Ми вважаємо це порушенням
3. Під час балотування на посаду Голови Дніпропетровської Молодіжної Ради, Сергій Кривогуз вже перебував на посаді голови такого ж органу, тільки обласного рівня. Це є загальновідома інформація, тож, багато хто вважає неприпустимим надання можливості балотуватися на посаду нижчого рангу, для тих, хто обіймає адекватну посаду вищого рівня, це – приниження честі та гідності молодіжного активіста. Також ми вважаємо це – прямим порушенням субординації.
4. Під час проходження першої, так званої, сесії Дніпропетровської Молодіжної Ради, на користь кандидатури Сергія Кривогуза, зробили технічний самовідвід 5 кандидатів, яких загал вважав найбільш спроможними конкурентами на вказану посаду. При цьому, під час процесу самовідводу, кандидати чітко вказували, що знімають свої кандидатури на користь С. Кривогуза. Крім того, жодному депутату Дніпропетровської Молодіжної Ради не було надано можливості взяти слово, та спитати про аргументованість, ґрунтовність, та інші властивості прийнятого вказаними кандидатами рішення. Ми вважаємо це грубим порушенням.
5. Одразу після так званого «голосування» за кандидатів, коли було оголошено про перемогу С. Кривогуза на так званих виборах, він зайняв «почесне» місце в так званій «президії» Дніпропетровської Молодіжної Ради. Там для нього була заздалегідь підготовлена табличка-вказівник про те, що він є Головою Дніпропетровської Молодіжної Ради. Ми вважаємо це безперечним фактом попередньої змови чиновників, що відповідали за виборчий процес, та безпосередньо самого Сергія Кривогуза.
Спираючись на вищевикладене, наполягаємо:
1. Визнати вибори Голови Дніпропетровської Молодіжної Ради такими, що не відбулися, через явні фальсифікації, та корумповану змову, що мала місце під час їхньої організації та проведення;
2. Ґрунтуючись на фактах, викладених у даній заяві, усунути Кривогуза С. зі складу депутатів Дніпропетровської Молодіжної Ради, без надання можливості йому повторно зареєструватися у цьому скликанні;
3. Затвердити новий склад виборчої комісії з проведення виборів Голови Дніпропетровської Молодіжної Ради, в яку заборонити доступ Кривогузу С. а також чиновникам управління у справах сім’ї, молоді та спорту Дніпропетровської Міської Ради;
4. Дати вказівку новоствореній виборчій комісії організувати процес виборів максимально можливо прозоро, без участі чиновників управління у справах сім’ї, молоді та спорту Дніпропетровської Міської Ради;
5. Всі матеріали щодо процесу, публікувати на офіційному сайті Дніпропетровської Міської Ради, аби кожен міг отримати вичерпну інформацію щодо участі у процесі виборів, необхідних документів, порядку їх подання тощо;
6. Контроль за дотриманням законності даного процесу покласти на департамент корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської Міської Ради
7. Остаточний контроль залишити за собою.
Ми знаємо Вас, шановна Галино Іллівно, як людину дій, тому щиро сподіваємося на якнайшвидшу та адекватну реакцію з Вашого боку та вжиття всіх можливих засад для забезпечення дотримання законності щодо вказаних нами фактів.
Пам’ятаймо, що Революція Гідності триває!
Также, хочется поделиться видеоматериалом, на котором чётко видно, как технические кандидаты действительно технично делают самоотвод, естественно же, в пользу главного виновника торжества реванша. При этом. ни один из них не в состоянии адекватно ответить на вопрос о своей совести.