У Дніпропетровську презентують проект “Відкритий бюджет міста”

02.02.2015 13:26   -
Автор:

Громадська рада при міськраді Дніпропетровська запрошує взяти участь у круглому столі, що націлений на більшу відкритість місцевого бюджету.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Запрошуємо представників інститутів громадянського суспільства взяти участь у круглому столі з питань реалізації проекту “Відкритий бюджет міста Дніпропетровська”, спрямованого на покращення доступу громадян до детальної інформації про бюджет міста, поширення обізнаності та втілення якіснного діалогу між владою та мешканцями міста щодо оптимізації виконання бюджету міста.
Круглий стіл відбудеться у вівторок, 3 лютого о 16 годині в Білій залі Дніпропетровської міської ради.
Порядок дений:
1. Презентація проекту: історична довідка, передумови, сучасність-досвід різних країн світу, втілення в Дніпропетровську.
2. Обговорення.
3. Пропозиції», – зазначається у повідомленні.
Вже зараз працює Проект Budget.dp.ua – це суспільний інструмент, за допомогою якого мешканці міста зможуть брати участь в етапах планування бюджету (а також змін у вже затверджений бюджет), через публічне обговорення допомогою коментарів до опублікованих матеріалів бюджету, а також голосування з приводу пропонованого проекту бюджету. Можливість відстежувати виконання бюджету, і висловлювати свою думку в коментарях до матеріалів.