У Дніпропетровську переселенців безкоштовно навчатимуть державній мові

21.01.2015 11:27   -
Автор:

Безкоштовні курси української мови у Дніпропетровську оголошують набір учнів, які прибули до нас із тимчасово окупаваних територій для підготовки до ЗНО-2015. Заняття відбуватимуться раз на тиждень безкоштовно. Старт занять – у лютому.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
У Дніпропетровську безкоштовні курси української мови проходять уже другий рік поспіль.
«На сьогодні маємо 4 групи по 15 осіб з різним рівнем підготовки та різної вікової категорії. Основна мета проведення безкоштовних курсів– підвищення загального рівня володіння державною мовою громадянами України, які проживають у районах, де звужено сферу вживання української мови (найперше – Південь, Центр та Схід України), й на цій основі утвердження державного статусу та міжнародного авторитету української мови, популяризація творів української літературної класики та сучасної літератури, формування головних принципів національного виховання для підготовки наших громадян до активної творчої участі у розбудові національної духовної культури», – кажуть організатори.
Читайте також: Модульные дома для переселенцев готовы на 99%, но заселять людей будут не скоро
Безкоштовні курси української мови вже діють у 17 містах – Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Калуші, Києві, Кіровограді, Кременчуці, Луганську, Миколаєві, Одесі, Севастополі, Сумах, Харкові, Херсоні, Черкасах.
На черзі — нові великі й малі міста… До проекту вже долучились понад 800 людей, з яких понад 40 волонтерів (викладачі, координатори, люди, які надають приміщення).
Програма курсів здійснюється на засадах волонтерства; важливу роль відіграватиме ініціативність громадськості міст, прилучення до справи регіональних осередків Всеукраїнського комітету захисту української мови.
Читайте також: Переселенцями на Дніпропетровщині опікуватиметься Міжнародна організація