У Дніпропетровську активісти розкрили схему розкрадання комунального майна

24.07.2015 17:43   -
Автор:

Представники громадської організації “Майдан Січеслав-Дніпро” провели власне розслідування – як КП “Дніпроводоканал” майже позбавили бази відпочинку. При цьому стверджується, що до цього причетний племінник колишнього прокурора області Наталії Марчук.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на заяву організації.
Турбаза «Самарські плавні» розташована в мальовничому місці на березі Самарчука в селі Новоселівка. Однак у 2012 році сільрада Пісчанки відмовилась пролонгувати договір оренди землі з КП «Дніпроводоканал», і незабаром на територію турбази раптово заїхала важка будівельна техніка.
За інформацією громадських активістів, новим приватним власником території став якийсь Усольцев.
“Цей пан став не тільки власником території «Самарських плавнів», а й, кажуть люди, купив місцеву рятувальну станцію, працівники якої перекваліфікувалися в охоронців майна нового «володаря тайги», – йдеться у повідомленні.
Крім того, він побудував на березі річки пристань для катерів та човнів, через що вільного доступу до пляжу «Плавнів» відпочиваючим з «Ялинки» також вже не було. Хоча пляж цей турбази доглядали разом.
Цікаво, що Усольцев оформляв явно «ліві» документи нібито під будівництво дачного селища. Площа там – 1,7 га. Тобто якщо одному дачнику держава виділяє не більше 10 соток, то разом з нашим «героєм» в сільраду мали звернутися ще 16 чоловік.
Як стверджують активісти, КП “Дніпроводоканал” не став реагувати.
В даний час документи щодо махінації з турбазою знаходяться на розгляді у начальника Дніпропетровського обласного управління міліції Ігоря Репешко.
“Яким буде розвиток подій і чи зможуть підлеглі головного міліціонера області Ігоря Репешко розворушити «родове гніздо» Усольцева, поживемо – побачимо. Цікаво, до речі, що б сказала з цього приводу і Дніпропетровська природоохоронна прокуратура, чий святий обов’язок: захищати рекреаційні зони – надбання народу?”, – пишуть активісти ГО “Майдан Січеслав-Дніпро”.