У Дніпропетровському перинатальному центрі відкрили кабінет телемедицини (ФОТО)

11.04.2016 15:56   -
Автор:

11 квітня у Дніпропетровському обласному перинатальному центрі запрацював кабінет телемедицини. Відтепер кращі спеціалісти центру зможуть консультувати колег та пацієнтів з районів і міст регіону щодо лікування складних випадків захворювання. На укомлектування кабінету з обласного бюджету виділили більше 321 тис грн. На ці кошти закупили електрокардіограф, комп`ютерний електроенцефалограф, діагностичний спірометричний комплекс, спеціалізоване автоматичне комп`ютерне робоче місце та ін.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу обласної ради.
За словами керівника центру Людмили Падалко, розвиток телемедицини – дуже важливий проект. «Саме на Дніпропетровщині розвиток телемедицини порівняно з іншими регіонами йде найшвидше, але не так масштабно як в ЄС. Дуже важливо, що обласна рада розуміє необхідність розвитку передових технологій в медицині. А для медичних працівників та самих пацієнтів – це неабияка допомога у роботі та лікуванні, яка в рази підвищує якість медичного обслуговування, заощаджує час та кошти громадян», – розповіла вона.
Серед переваг телемедицини: онлайн консультування пацієнтів з профільними спеціалістами, підвищується якість медичного обслуговування, усі історії хвороб будуть в електронному вигляді тощо.
Всього з обласного бюджету на оснащення телемедичних кабінетів виділили близько 524,5 тис. грн. На ці кошти закуплено обладнання для 4-х мед закладів регіону – обласного перинатального центру зі стаціонаром, обласної дитячої клінічної лікарні, обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії, лікарні ім. Мечникова.