У Дніпрі відзначили День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни (ФОТО)

22.06.2016 11:48   -
Автор:

У Дніпрі до монументу «Вічна Слава» прийшли ветерани Другої світової війни, церковнослужителі та понад півтисячі небайдужих містян.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Петро Гаврилов до війни був Миколою Петровим. Нове ім’я – на честь героя Брестської фортеці майора Гаврилова – йому дали, коли він ще зовсім юним хлопцем потрапив до військової контррозвідки. Війну він пройшов як зв’язковий. У далекому 1941–му Петро Михайлович був 8-річним хлопчиком і мешкав у Польщі. А вже після війни спробував вступати до Суворівського училища, та туди його не прийняли. Бо ж через війну до 13 років він не зміг отримати освіти.
Нині День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні для нього значить дуже багато. Це важкі спогади про страшні роки і нелюдські випробування – величний подвиг, що подарував життя майбутнім поколінням.
«Війна забрала в мене двох братів, матір і батька. Наймолодшому було 4,5 роки. Коли німці відступали, його забрали для того, аби брати з нього кров», – ділиться страшними спогадами Петро Гаврилов.
До монументу «Вічна Слава» він приходить вже 20 років поспіль. І нині, як і мільйони українців мріє про те, щоб, на цій землі знову панував мир.