У Дніпрі відзначили День Державного Прапора України

23.08.2016 13:56   -
Автор:

Вранці 23 серпня в Дніпрі, на площі перед будівлею Дніпропетровської обласної державної адміністрації, відбулись урочистості до Дня Державного Прапора України. В них взяли участь керівники області, міста, районів, представники силових структур, громадських, профспілкових, ветеранських організацій, релігійних громад, бійці АТО, родини загиблих, молодь та небайдужі мешканці міста.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко зазначив, що національний стяг сьогодні є не лише одним із символів держави. Він уособлює віру, мужність, національну гордість нашої країни, боротьбу за її свободу, цілісність і незалежність.
«Наш головний обов’язок – щоб нащадки з глибокою шаною ставилися до прапора України як символу лобові та поваги до рідного краю. Вітаю всіх зі святом і хочу, щоб ми завжди пишалися своїм містом, країною та прапором», – наголосив Олександр Шикуленко.
Синьо-жовтий прапор над площею під звуки гімну у виконанні духового оркестру разом з військовими підняла маленька Вероніка, дочка Євгена Межевікіна, який з перших днів АТО у складі танкового батальйону 93-ї механізованої бригади захищає цілісність і суверенітет України.
«У нас вдома висить прапор України, з яким тато та його побратими захищали Батьківщину. Я хочу, щоб панував мир, усі буди здоровими і щасливими», – сказала дівчинка.
Традиційно під час урочистостей очільники області та міста вручили паспорти 14 юнакам і дівчатам, які народились 23 та 24 серпня. Завершилося свято урочистим стройовим маршем військового підрозділу.
Як відомо, День Державного Прапора України відзначається щороку 23 серпня. На загальнодержавному рівні свято встановлене указом Президента України № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року.