У Дніпрі до кінця року планують відкрити 15 додаткових груп в дитсадках

28.09.2016 17:41   -
Автор:

Методист методичного центру управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради Олена Кисільова заявила, що до кінця року у місті планують відкрити 15 додаткових груп в дитсадках. Вона зазначила, що з кожним роком кількість додаткових груп у садках збільшується.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Так, у 2015 році у дитсадках, що працюють, було відкрито 12 додаткових груп на 225 місць. З початку цього року відкрито 3 групи на 50 місць, готуються до відкриття ще 15 груп на 280 місць. На відкриття цих 15 груп з міського бюджету виділено понад 12 млн грн. На сьогодні на житловому масиві Лівобережний-3 коштом обласного та міського бюджетів будується дитячий садок на 12 груп. На його будівництво, а також на придбання обладнання та устаткування з міського бюджету виділено 34,5 млн грн», – сказала Олена Кисільова.
Вона також повідомила, що цього року коштом міського бюджету відремонтовано харчоблоки в 10 дошкільних закладах міста. Понад 10 млн грн направлено на ремонти покрівель, систем опалення, водопостачання ті інші ремонтні роботи у дитсадках, 6 млн грн – на придбання обладнання.
Під час прямої телефонної лінії методист методичного центру управління освіти наголосила, що прийом дітей до дитячих садків триває. «Дітей до дитячих садочків приймаємо протягом усього календарного року, але в основному дітей віддають у вересні-листопаді. Загалом з початку поточного року до дитсадків міста прийнято 8 тисяч дітлахів. Маємо 1,5 тисячі дітей, яким виповнилося 6 років, але їхні батьки вирішили не віддавати їх до школи, а залишити в садочку», – додала Олена Кисільова. Представниця мерії також нагадала, що з лютого цього року віддати дитину до дитсадка можна лише через електронну реєстрацію. Поза нею зараховуються діти пільгових категорій, діти військовослужбовців, діти з родин переселенців із Криму й зони АТО та інші.
У Дніпрі працює 176 дошкільних навчальних закладів комунальної форми власності, 1 – державної та 4 – приватної. Також у місті 28 навчально-виховних комплексів з дошкільними відділеннями.