Світлана Єпіфанцева розповіла про надбавки бюджетникам

07.04.2016 14:05   -
Автор:

Заступник міського голови Світлана Єпіфанцева провела порівняльний аналіз нового фінансового документу міста із бюджетами попередніх років. За її словами, активи міської скарбниці цьогоріч сягають 8,8 млрд. грн. І левова частка видатків передбачена на фінансування соціальної сфери життєдіяльності Дніпропетровська.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Основною перевагою нового бюджету Світлана Єпіфанцева називає його соціальну спрямованість. Адже у фінансовому документі величезну увагу приділено тим сферам, які раніше фінансували за залишковим принципом.
Так, згідно бюджету, цьогоріч на розвиток освіти передбачено фінансування в розмірі 1,8 млрд грн. Медична галузь отримає 998 млн грн. На розвиток культури заклали 341 млн грн.
Ще один важливий пункт бюджету – підтримка бюджетників. За словами Світлани Єпіфанцевої, на виплату надбавок в бюджеті закладено 315 млн грн.
«Ми розуміємо, що в нинішніх реаліях їм доводиться непросто. Тому, за умовами нового фінансового документа, вони отримуватимуть щомісячні муніципальні надбавки в розмірі 650 гривень. Також, в порівнянні з цифрами минулого року, в новому бюджеті закладено в 1,5 рази більше грошей на забезпечення представників пільгової категорії населення необхідними ліками», – підкреслила Світлана Єпіфанцева.
Читйте также: Мэр Днепропетровска поручил своему заму Епифанцевой заботу об инвалидах.
Фото: business.vesti-ukr.com.