Сьогодні громада пікетуватиме міськраду, вимагаючи повернути місту храм

04.02.2015 10:11   -
Автор:

На десяту годину ранку запланований збір громадських активістів біля будівлі колишнього храма по вул Короленка, 20а. Після Молебня вони планують пікетувати Дніпропетровську міськраду з вимогою про повернення громаді будівлі храма.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Сьогодні о 10.00 біля будівлі колишнього храма по вулиці Короленка 20(а) (навпроти СБУ), будемо служити Молебень, а опісля всі зібрані громадські організації разом йдемо до міськради на пікет з метою закликати міську владу повернути храм по вул.Короленко 20(а) громаді міста вирвавши з лап фіктивної фірми, котрій цю будівлю потихому, незаконно було продано», – пише настоятель релігійної громади УАПЦ міста Дніпропетровська Дніпропетровсько-Запорізької єпархії Української православної автокефальної церкви отець Архімандрит Ніканор у фейсбук.
По вулиці Короленка 20а знаходиться напівзруйноване приміщення святині. Ще в 1918 р Московський патріарх Тихон дарував Української Церкви автономію. З цього часу Хрестовоздвиженський храм належав УАПЦ. Але вже в 1944 р за розпорядженням депутатів міської ради, громада Української Автокефальної Православної Церкви звільнила приміщення для громади Руської Православної Церкви Патріаршої Орієнтації. Однак храм так і не передали. З цього часу, приміщення використовувалося під склад. А з 1952 р, в будівлі діяв зварювальний технікум.
Для переобладнання церковного приміщення під потреби навчального закладу, його поділили на чотири поверхи. Пізніше, через неправильні будівельних робіт, підлоги звалилися. Тому, в 1982 г храм закрили на реставрацію, але судячи з усього, вона і не починалася. Напівзруйнована церква так і пустує.