Скільки пунктів обігріву готові розгорнути рятівники у Дніпрі

07.12.2016 15:15   -
Автор:

Початок зими у Дніпрі і області виявився досить сніжним і морозним. Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» поцікавилося у прес-служби ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, чи планується у найближчий час розвертати у місті мобільній пункти обігріву і в якій кількості?
Рятівники доповіли, що повністю готові до погіршення погодних умов.
Згідно Комплексного плану заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2016/2017 року у Дніпропетровській області, затвердженого рішенням Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 27 вересня 2016 року протокол №21, розгортання пунктів обігріву в населених пунктах здійснюється за рішенням місцевих органів влади.
Як правило, у разі істотного погіршення погодних умов та пониження температури навколишнього середовища до аномально низьких показників (-20°С і нижче), з метою недопущення випадків загибелі від переохолодження населення та соціально незахищених груп громадян.
У першу чергу здійснюється розгортання стаціонарних пунктів обігріву, що розташовані в будівлях соціальних служб, громадських та благодійних організацій, а також установ та закладів сфери надання послуг населенню тощо.
Крім того, у разі недостатньої кількості стаціонарних пунктів обігріву, в окремих випадках, за рішеннями місцевих органів влади, Головне управління готове розгорнути 4 пересувних (намети типу УСБ та УСТ) пунктів обігріву для надання допомоги мало захищеним верствам населення. Також, для надання допомоги учасникам дорожнього руху, що потрапили у транспортні затори на автошляхах під час снігових заметів приведено у готовність 4 мобільних пункти обігріву на базі автомобілів підвищеної прохідності.
При цьому слід зауважити, що на місцеві органи влади також покладено завдання щодо: визначення місць розгортання пунктів обігріву (найбільш масового скупчення людей); забезпечення охорони пунктів обігріву, чергування в них медичного персоналу, медикаментами, продуктами харчування та іншим необхідним майном”, – розповіли рятівники.