Родина Вілкулів має відповісти за махінації з майном громади, – Купрій

10.03.2015 15:35   -
Автор:

«Юрій Вілкул (батько) та Олександр Вілкул (син) тривалий час захищають олігархічні інтереси Ріната Ахметова в Дніпропетровській області. Ця родина по вуха загрузла в корупції і організувала масштабне розкрадання майна місцевих громад. Так, зокрема, в місті Кривий Ріг, де мером є Юрій Вілкул, діє корупційна схема по розкраданню бюджетних коштів від надання в користування місць для розташування зовнішньої реклами (бігборди, лайтбокси тощо).
Відповідно до пункту 13 Постанови Кабінету міністрів України від 29.12.2003 року № 2067, плата за тимчасове користування місцем, що перебуває в комунальній власності, зараховується до бюджетів територіальних громад сіл, селищ і міст. Проте, в порушення цієї правової норми комунальне підприємство «Парковка та реклама» отримує бюджетні кошти безпосередньо на свій рахунок», – заявляє народний депутат Віталій Купрій у своєму фейсбук.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«В результаті корупційної схеми за останні 5 років до міського бюджету Кривого Рогу не надійшло більше 40 млн. грн, що призвело до погіршення стану охорони здоров’я, освіти, соціального забезпечення, фізкультури і спорту тощо.
Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Юрій Вілкул, як міський голова, повинен був забезпечити додержання законів України та виконання актів уряду в місті Кривий Ріг. Тому він несе за свою бездіяльність персональну відповідальність. Тобто, Вілкул-старший не передбачив (хоча повинен був і міг це передбачити), що в результаті діяльності КП «Парковка і реклама» громаді міста буде завдано істотну шкоду з тяжкими наслідками.
З огляду на масштаб корупційної схеми, бездіяльність Юрія Вілкула має ознаки злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років!
Цікавим є факт, що ще в 2011 році я повідомив тоді ще голову Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула (сина) про існування корупційної схеми при наданні в користування місць для розташування зовнішньої реклами. Син з корисних мотивів прикрив злочин батька, проігнорувавши вимоги статті 13 Закону України «Про місцеві державні адміністрації». Проте, скільки вірьовці не витись, а відповідати час настав!
Я направив Генеральному прокурору відповідне звернення», – зазначається у повідомленні Купрія.