Рішення по БТІ обласна рада прийме за висновками експертів і громади

07.11.2014 15:18   -
Автор:

Відносини у сфері нерухомості повинні бути чітко впорядковані, а права громадян – захищені. При цьому, дозвільна система повинна бути максимально проста і зручна для людей. На цьому наголосив голова Дніпропетровської облради Євген Удод 7 листопада на круглому столі, присвяченому обговоренню проекту Тимчасового положення «Про порядок обліку об’єктів нерухомого майна та зелених насаджень».
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Проект вже викликав широкий резонанс, як серед фахівців, так і серед широкої громадськості. Є маса аргументів «за» і «проти». Хтось вважає його прийняття необхідним кроком, хтось – навпаки. Саме тому Євген Удод ініціював громадське обговорення цього питання. Круглий стіл зібрав усі зацікавлені сторони, експертів, представників громадськості для відкритої дискусії.
Розробники положення запевняють, що воно створено з метою систематизації достовірної інформації щодо об’єктів нерухомого майна у Дніпропетровській області, зменшення кількості порушень на ринку нерухомості, забезпечення оперативною інформацією компетентних органів, єдиного підходу до проведення інвентаризації.
«Все, що робить облрада має відповідати інтересам жителів області. Кожне рішення – це величезна відповідальність перед громадою, тому воно повинно бути максимально виваженим і ретельно підготовленим. Тільки на підставі висновку експертів і думки громади обласна рада прийме рішення: схвалити, чи ні дане положення, які зміни необхідно в нього внести, якими будуть терміни і порядок його втілення», – підкреслив Євген Удод.
Після обговорення та тривалої дискусії прийнято рішення доопрацювати Тимчасове положення у колі галузевих фахівців, для цього створена Робоча група. «Тоді ми зможемо прийняти дійсно розумне рішення, яке підтримають не тільки експерти, а й громада нашої області», – підкреслив голова облради.