Писаревський запропонував тези щодо співпраці з владою

12.02.2015 12:57   -
Автор:

Дніпропетровський громадський активіст, представник об’єднання «Громадський сектор Дніпропетровська» Костянтин Писаревський виступив з пропозицією про співпрацю міськради з інститутами громадянського суспільства.
Про це він повідомив у своєму фейсбук, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Заява про співробітництво між інститутами громадянського суспільства (ІГС) та Дніпропетровською міською радою
1. Депутати обрані, а муніципальні чиновники найняті громадою для забезпечення комфортної життєдіяльність територіальних громад, якісного обслуговування населення, надання своєчасних соціальних та комунальних послуг, повної й достовірної нформації.
2. ІГС паритетно співпрацюючи з владою та контролюючи її, мають відстоювати принципи Верховенства права, Свободи слова та зібрання, Права людини в інтересах громади та кожного громадянина Дніпропетровська .
3. Депутатський корпус, а тим більше, муніципальні службовці не мають права без громадських слухань, громадських експертиз, на свій розсуд розпоряджатись нерухомістю, землею, фінансами та надрами, що належать громаді.
4. Бюджет, програми розвитку інфраструктури міста, пілотні інвестиційні проекти, формування та затвердження комунальних тарифів мають обговорюватись й затверджуватись за участю широкого представництва ІГС.
5. ІГС мають бути представлені та плідно працювати за галузевим принципом у відповідних комісіях міськради, брати участь в роботі сесій та виконкомів.
6. Представники ІГС повинні мати фахову освіту, незаплямовану репутацію, конкретні результати із захисту територіальних громад.
7. Представники міськради, компетентних органів та ІГС, за попередньо узгодженим графіком та порядком денним, заслуховують звіти та перспективні плани керівників департаментів й служб міськради, очільників комунальних підприємств і закладів з метою покращення їх роботи, викриття й запобігання корупційних складових.
8. Спільно має вестись просвітницька робота з підняття патріотичного духу населення, алгоритму дій при воєнній загрозі.
9. Спільно має широко впроваджуватись європейський досвід енергозберігаючих та екобезпечних технологій, соціальна реклама, здоровий спосіб життя.
10. Спільно має бути створене, як інструмент з формування незалежної громадської думки, незаангажоване Громадське ТБ Дніпропетровщини.
Також громадським організаціям пропонують доповнити список конкретними пропозиціями та практичними доповненнями.