Поляки запропонували вишам Дніпропетровщини співпрацю з працедавцями

31.10.2014 15:32   -
Автор:

Голова Польського центру кар’єри Католицького університету Марта Вжантек назвала 7 сфер, робота в яких допоможе студентам обласних вишів підвищити шанси на успішне працевлаштування. На її думку, важливою є саме інтерактивна складова, коли студент може сам зрозуміти, яких професійних навичок вимагатиме від нього та чи інша компанія.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Католицький університет є одним з найбільших гуманітарних університетів у Польщі, а у вишів такого напрямку нерідко виникають труднощі з роботодавцями. Сьогодні польська сторона презентує власний досвід роботи Центру кар’єри. Зі свого боку ми запросили представників структурних підрозділів вишів Дніпропетровщини, які займаються працевлаштуванням студентів. Нам є про що поговорити, адже перелік популярних професій для наших країн співпадає: це психологія, юриспруденція та медицина», – повідомив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександр Демчик.
Щоб підвищити шанси студентів на успішне працевлаштування, у Польщі практикують курси тренінгів, де студентів навчають, як правильно складати резюме та поводити себе під час співбесіди. Це одна зі сфер, у якій повинні працювати виші. Серед інших галузей діяльності також додаткова виробнича практика, обов’язкове стажування саме на профільних підприємствах, цикли зустрічей-презентацій студентів з роботодавцями та реалізація проектів по працевлаштуванню, які пропонує Європейський фонд освіти.
Читайте також: Донецький виш «переїхав» до Дніпропетровщини
Крім того, дієвою для сусідньої країни є практика пошуку роботу через офіційні сайти та соцмережі.
Сьомим важливим аспектом для успішного працевлаштування студентів польські експерти назвали аналіз ринку праці.
За словами Олександра Демчика, таким дослідженням можуть опікуватись безпосередньо вищі навчальні заклади. Як приклад, чиновник навів стратегію розвитку освіти Фінляндії, у якій прописано, скільки країна потребує фахівців тих чи інших спеціальностей.