Південмаш отримає нове життя

25.02.2015 17:30   -
Автор:

Південмаш спроможний більш активно займатися питаннями енергетики. Таку пропозицію вніс заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Геннадій Корбан на нараді в Кабміні, де розглядалося питання відродження Південмашу.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу облдержадміністрації.
Він особисто зістикував керівництво космічного флагману з Обленерго, Павлоградвугіллям, енергогенеруючими підприємствами ДТЕК. Про це повідомив в.о. першого заступника облдержадміністрації Віктор Сергєєв.
«Обладнання для енергетиків історично виготовлялося в Луганській та Донецькій областях. Зараз ці підприємства, зі зрозумілих причин, не забезпечують енергетиків України. Тепер це може робити Південмаш. Цей проект може завантажити підприємство на 25%. Всі ці пропозиції зараз є у керівництва заводу, там вони обраховують можливість виготовлення цього обладнання», – сказав Віктор Сергєєв.
Крім цього на нараді в Кабміні йшлося про збільшення статутного фонду підприємства та про оборонне замовлення. Представник Міністерства оборони підтвердив зацікавленість наших військових в отриманні від Південмашу військової продукції.
Читайте також: Кабмін надасть “Південмашу” оборонне замовлення на 400-500 млн грн
«Зараз в країні оголошено курс на децентралізацію. І ми вважаємо, що під цим гаслом ми можемо більш активно втручатися в діяльність, навіть тих підприємств, які знаходяться в державному підпорядкуванні. Тому що на підприємстві працюють жителі Дніпропетровщини. Звичайно ж, на Південмаші потрібно проводити і аудит, і фінансовий контроль для наведення порядку. Потрібно робити оптимізацію структури. Зараз ми цим активно займаємося, і обласна влада бере все більше повноважень на себе», – відзначив Віктор Сергєєв.
Читайте також: Корбан обговорив з канадськими делегатами питання безпеки країни та області