Парковки можуть збагачувати бюджет на 125 млн грн щорічно, – міськрада

19.01.2016 18:15   -
Автор:

В.о. першого заступника міського голови Дмитро Погрєбов упевнений, що оперувати паркувальними місцями може місто. При ефективній роботі кількість паркомісць може зрости з 8 тис вже існуючих до 20 тис місць. Ця дохідна частина приноситиме в міський бюджет близько 125 млн грн щороку. Як втілити проект в реальність – про це Дмитро Погрєбов розповів під час традиційної прес-конференції, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
«У святкові дні я виїжджав в місто. Зупинився в середньому на 10 паркувальних місцях, поспілкувався з паркувальниками. Я так і не зрозумів, хто в місті оперує парковками. Виходить, що стоять якісь люди, незрозуміло, хто вони і на яких підставах там стоять», – повідомив Погрєбов.
Вирішення ситуації в.о. першого заступника мера бачить в грамотному оперуванні парковками. Дмитро Погрєбов зазначив, що в міськраді вже розглянули кілька можливих варіантів.
У першому, більш простому, за словами Дмитра Погрєбова, разі паркування могли бути передані в управління операторам професійних компаній.
Другий варіант – парковками може оперувати саме місто.
«Ми хочемо залишити парковки в місті. Це дуже хороша дохідна частина і можливість заробітку для міського господарства», – пояснив Дмитро Погрєбов.
Читайте також: Комунальники доповідатимуть дніпропетровцям про опалення житла
За його підрахунками, загальний прибуток для міста може становити близько 125 млн гривень.
Для консультацій у міській раді планують залучити професійні компанії. Нову роботу парковок обіцяють зробити простою і прозорою. Оплата вартості парковок і штрафів проводитиметься через мобільного оператора. Для контролю такої системи буде необхідно близько 50 фахівців.
Реалізувати нову схему планують не раніше, ніж наприкінці року. До цього в міській раді намагатимуться врегулювати нинішню ситуацію з парковками.
Читайте також: Комунальники доповідатимуть дніпропетровцям про опалення житла