Обурені мешканці Підгороднього перекрили міжнародну трасу

08.05.2015 22:06   -
Автор:

8 травня по обіді мешканці міста Підгороднє неподалік Дніпропетровська влаштували справжній транспортний колапс, перекривши трасу міжнародного значення Київ-Луганськ-Ізварине в двох місцях – на в’їзді та на виїзді з міста, пише “Дніпроград”.
Вимога мешканців міста, яких у акції взяло участь кілька сотень – скасувати самовольне підняття тарифів на транспортні перевезення єдиними перевізником, який з’єднує мешканців міста-сателліта з обласним центром – ТОВ «Севертранс».
Замість 5 гривень на маршрутах довжиною 13-18 км перевізники відсьогодні запросили 9. При цьому жодних змін цін на пальне, мастильні матеріали і запчастини не відбулося.
Мешканці Підгороднього вимагають або повернути тарифи на перевезення до раніше затвердженого рівня, або змінити їм перевізника. Чим далі, тим думка громади схиляється до останнього варіанту, адже якість перевезень компаніє «Севертранс» містян не влаштовує.
Нагадаємо, «Севертранс» – компанія, що належить відомому одеському бізнесмену Сурену Сардаряну – увійшла на ринок транспортних перевезень Дніпропетровщини за керівництва облдержадміністрацією Олександра Вілкула і відзначилась низкою фальшувань тендерів на перевезення. Основний метод компанії – виставлення на тендер нового транспорту підвищенного комфорту, який після перемоги в тендері на маршруті замінюється старими розбитими машинами, найчастіше – переробленими вантажівками.
При цьому тривалий час до «Севертранс» та іншої компанії Сардаряна «Весташляхбуд» на Дніпропетровщині ніхто не висував жодних претензій і зауважень, оскільки вірменин є близьким другом родини Вілкулів. Зокрема, «Весташляхбуд» за останні 4 роки виграв тендерів на прокладання і ремонт доріг в області на більш ніж півмільярди гривень.
На 20:00 рух через Підгороднє відновлено. До мітингувальників виїхали представники Дніпропетровської ОДА, які запевнили, що конфлікт буде вирішено найближчим часом.
“Дорога відкрита. Підвищення тарифів на транспортні перевезення на жаль неприємна дійсність. На три дні перевізник погодився повернути тариф до вчорашнього рівня. Ми сформували ініціативну групу з 15 осіб, які за ці три дні мають дійти спільного рішення. Завтра зустрінуться всі сторони процесу: представники територіальної громади, представники перевізників, управління транспорту обладміністрації. Сподіваюся на конструктивну розмову усіх сторін”, – прокоментував подію радник голови Дніпропетровської ОДА Гліб Пригунов.
Читайте также: В Днепропетровске годовщина гибели первых участников АТО