На лікування поранених Дніпропетровська область витратить більше 1 млн грн

22.01.2015 11:35   -
Автор:

Дніпропетровська обласна рада направить більше мільйона гривень лікарні імені Мечникова на лікування поранених. Відповідне рішення за ініціативою голови облради Євгена Удода планують прийняти на найближчій сесії облради 23 січня.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Ми прийняли рішення не проводити проміжні вибори двох депутатів, що достроково склали свої повноваження. Кошти, які передбачені на цю процедуру перерозподілимо на лікарню. Місцеві вибори проведуть вже за півроку. Цей час без двох депутатів ми переживемо. При цьому медичну допомогу мають отримувати вчасно і в рівній мірі всі, хто її потребує – чи то поранений військовий, чи то прості люди, які звернулися у обласну лікарню. Життя кожного має бути в пріоритеті. У нинішній ситуації треба мінімізувати ризики нестачі коштів на спасіння людського життя. Обласна рада зробила вибір між переобранням двох депутатів та фінансуванням потреб лікарні ім. Мечникова на користь поранених», – зазначив Євген Удод.
Нагадаємо, Дніпропетровська область пропонує Кабінету міністрів України залишити частину військового збору в регіоні. «Велика частина важко поранених лікується саме в дніпропетровських лікарнях.Дніпропетровщина збирає 50 млн грн військового податку щомісяця. Наша пропозиція – абсолютно прозоро залишати частину податку в області і закривати проблеми, пов’язані з лікуванням поранених. Ми займаємо нормальну конструктивну позицію і хочемо, щоб нас почули», – підкреслив Євген Удод.
Довідково:
З травня 2014 року до лікарні імені Мечникова надійшло майже 900 поранених. За цей час лікарня отримала дорогого та висококласного медобладнання, медикаментів тощо від волонтерів, бізнесменів, спонсорів та усіх небайдужих людей на суму майже 10 млн. грн.
Читайте також: В Кривом Роге занялись бесплатной реабилитацией раненых в АТО