На Дніпропетровщині відзначатимуть Роковину загибелі Героя України Сергія Нігояна

19.01.2015 12:02   -
Автор:

22 січня о 10:00 біля Дніпропетровської ОДА відбудеться збір учасників Майдану, усіх небайдужих та волонтерів з метою поїхати на батьківщину першого Героя України, який загинув від кулі терористичного режиму Януковича рівно рік тому.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посилання м на Штаб нацзахисту.
22 січня минулого року активіста Євромайдану Сергія Нігояна застрелили на вулиці Грушевського. За іронією долі, він отримав кульові поранення в шию і в голову в день Свободи і Соборності. Сергій став першою жертвою режиму Януковича.
Біографія Сергія Нігояна відома всій Україні, фото парубка з бородою та великими розумними очима облетіла світ, а відео, на якому він читає вірш Т.Шевченко вражає своєю щирістю та відданістю справі визволення рідної Землі.
Читайте також: В Днепропетровске провалили голосование о переименовании пр. Калинина на Нигояна
Річницю загибелі відважного вихідця з Дніпропетровщини відзначать на малій батьківщині — в селі Березноватка Солонянського району, де на його могилі встановлено гранітний монумент. «В день загибелі Сергія в його рідній Березноватці ми вшануємо його пам’ять разом з його родичами, друзями і товаришами. Іменем першого героя Небесної Сотні названо школу, в якій вчився Сергій. Вирішується питання про те, щоб сквер в Березноватці також отримав його ім’я», — розповіла виконавчий директор Дніпропетровського обласного товариства вірменської культури імені Григора Лусаворіча Анаїда Арзуманова.
Сергій Нігоян виріс у родині вірменських біженців, що проживають на Дніпропетровщині, вчився у фізкультурному коледжі в місті Дніпродзержинську. Нещодавно учасники Євромайдану виступили з ініціативою перейменувати на його честь один з центральних проспектів Дніпропетровська і оголосили збір підписів.
Штаб нацзахисту запрошує всіх присвятити цей день Герою, який показав своїм прикладом, що патріот України може бути будь-якої національності та віросповідання.
Сергія Нігоян читає вірш Т.Шевченко: https://www.youtube.com/watch?v=CyFqqstK7e0