Містян закликають відмовитись від салютів під час новорічних свят

23.12.2014 15:35   -
Автор:

Не використовувати салюти, феєрверки та інші піротехнічні засоби під час новорічних свят. З таким закликом до мешканців міста звернуся начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дніпропетровської міської ради Сергій Гайдук, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
«По-перше, за 300 кілометрів від Дніпропетровська мають місце справжні бойові дії, багато людей вже загинуло. По-друге, наше місто від війни прихистило близько25 тисяч людей, треба розуміти, що для них кожен гучний звук викликає стрес, а діти взагалі дуже лякаються. Тож, просимо дніпропетровців з розумінням поставитись до нашого заклику. Новий рік ніхто не відміняє, проте можна відсвяткувати його з меншим розмахом, ніж зазвичай», – сказав Сергій Гайдук.
Він також нагадав містянам, що зважаючи на проведення АТО та численні звернення містян, які вважають за необхідне відмінити використання піротехніки, 1 вересня виконкомом Дніпропетровської міської ради було ухвалено рішення заборонити використання піротехнічних засобів.
Окрім того, по свій країні діє рекомендація, згідно з якою, місцеві органи влади самі приймають рішення щодо заборони чи дозволу використання піротехніки у даній ситуації. Проте, у рекомендації прописано, що новий рік є винятком, але використовувати піротехніку можна лише у призначених для цього місцях, а у Дніпропетровську вони відсутні.
«Зазвичай містяни використовують піротехніку поблизу житлових будинків, ресторанів, кафе та нічних клубів, а це заборонено. Заборона розповсюджується на всі види піротехнічних засобів. Згідно зі 195 статтею, примітка 6 Кодексу України, про адміністративні правопорушення за порушення правил використання піротехнічних виробів штраф сягає до 1 тисячі 20 гривень, за повторне порушення доведеться заплатити 1 тисячу 700 гривень», – додав начальник сектора дозвільної системи відділу громадської безпеки міського управління міліції Олександр Мартиненко.
Минулого року під час новорічних свят з опіками від піротехнічних засобів до лікарень міста звернулось близько 10 людей.