Люстратори звернулись до Резніченка щодо звільнення 70% посадовців ОДА

28.04.2015 10:05   -
Автор:

27 квітня 2015 року представники Люстраційної громадської ради зустрілись з радником губернатора Глібом Пригуновим. Протягом зустрічі обговорювалися питання люстрації в структурі ОДА; виявилось, що майже 70 % посадовців за тими чи іншими ознаками підпадають під дію Закону України “Про очищення влади”.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Обласного люстраційного комітету Дніпропетровщини.
«Нами були піднято питання щодо звільнення означених посадовців із займаних посад. Відповіді у вигляді реальних дій чекаємо.
Особливу увагу було приділено найодіознішим посадовцям, на відставці яких Люстраційна рада наполягає вже протягом тривалого часу. По цим особам були подані окремі звернення до губернатора. Мова йде, насамперед, про Олега Кужмана, Ванду Сіровську та Олександра Демчика.
Окреме звернення також було подано з приводу займання посади директора Оперного театру Олександром Шароваровим, термін контракту з яким у обласної ради майже скінчився. Зважаючи на репутаційну заплямованість Шароварова (Шароварщина в Оперном театре, или Музы мясом не торгуют… , Humpty Dumpty – Шароваров , Спросите у Удода, во сколько днепропетровцам обходится Оперный театр? ), ми висловили побажання щодо непоновлення контракту з ним.
Також окремим зверненням до губернатора запропоновано винести на найближчу сесію облради питання про зняття з посади заступника голови Дніпропетровської обласної ради Віктора Науменка, який наразі перебуває під слідством.
Ми сподіваємось, що наші вимоги цілком зрозумілі і не викликають додаткових питань, адже суспільство хоче побачити реальні кроки в очищенні влади. Ми чекаємо результатів від нового губернатора і сподіваємось на його плідну співпрацю з громадськістю», – зазначається у повідомленні ЛК.
Читайте також: Облсовет не решится признать «ЛНР» и «ДНР» террористами?