Люстратори мають питання до голови Кіровського районного суду

20.04.2015 10:29   -
Автор:

Дніпропетровські люстратори мають багато запитань до голови Кіровського районного суду міста Дніпропетровська, який без присутності громадськості влаштував власні перевибори на посаду. При цьому 15 квітня в Красногвардійському районному суді міста Дніпропетровська пройшли вибори голови суду, на яких були присутні голова та члени «Люстраційної громадської ради».
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу ЛК.
«Чим відзначились вибори саме в Красногвардійському суді?
По-перше здивувало те, що на виборах були присутні колишній голова суду та начальник територіального управління державної судової адміністрації України в Дніпропетровської області Ігнатьєва Г.В., про причини та мотиви «випадкової» присутності яких саме в цьому суді можна тільки здогадуватись.
До речі, треба зазначити, що пані Ігнатьєва займає свою посаду ще з часів Януковича і сама підпадає під закон «Про очищення влади», отже, її присутність можна розцінювати як тиск з боку контролюючого органу.
Запам’яталось і те, що на засідання було запрошено багато громадських організацій та журналістів, що, на нашу думку, виключає саму можливість «підкилимових» домовленостей між суддями.
Було багато запитань до кандидатів від громадськості, що також говорить про прозорість та відкритість виборів.
В результаті більшістю голосів на посаду голови суду було обрано Білик І.А.
На відміну від Красногвардійського суду голова суду Кіровського району зробив все можливе, щоб провести перевибори й обрати себе без присутності громадськості. Для цього було навіть змінено дату виборів голови суду, про що громадськість “забули” повідомити. Виходячи з цього в нас є дуже багато запитань до голови суду пана Гончарова, але задавати їх ми будемо вже на найближчому засіданні ВККСУ», – зазначається у повідомленні дніпропетровських люстраторів.
Читайте також: Люстраторы занялись днепропетровскими судьями