Євген Удод повернувся до Дніпропетровська з довготривалого відрядження

27.04.2015 17:56   -
Автор:

27 квітня канадська делегація зустрілася з керівництвом Дніпропетровської обласної ради та облдержадміністрації, щоб обговорити соціально-політичну ситуацію в регіоні та пріоритетні сфери для експертної та фінансової підтримки. У ході перемовин визначено три основні напрямки подальшої співпраці з канадською стороною – розвиток малого та середнього бізнесу, екологічна та енергетична безпека і боротьба з корупцією.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу облради.
За словами міністра громадянства та імміграції Канади Кріса Александера, Канада давно співпрацює з органами місцевого самоврядування Дніпропетровщини. Нинішній візит організовано, щоб в черговий раз засвідчити підтримку регіону у політичному, економічному і гуманітарному плані. «Ви надзвичайно важливий регіон, адже тут базується потужний промисловий комплекс та сільське господарство. І ми зацікавлені у залученні нових інвестицій та пошуку нових ринків збуту для вашої продукції. Крім того, Дніпропетровська область спільно з канадськими експертами розробила Стратегію регіонального розвитку до 2020 року. Ми хочемо розповсюдити цей успішний досвід на інші міста та області України», – підкреслив Кріс Александер.
Голова Дніпропетровської облради Євген Удод подякував уряду Канади за підтримку Дніпропетровської області. І відзначив, що завдяки спільним проектам Дніпропетровщина першою в Україні створила стратегію свого розвитку, яка, в першу чергу, направлена на активізацію громад. «Без активних громад розвиток і проведення реформ в Україні неможливі. Саме такої активності вдалося досягти при взаємодії з канадською стороною. І ми хочемо своєю працею, проектами стати прикладом для всієї держави», – зазначив голова обласної ради.
Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук презентував новий логотип, який створено із символів Канади та Дніпропетровщини – клинового листка та орнаменту петриківського розпису. За його словами, новий логотип підкреслює прагнення Канади у сприянні добробуту та демократії в Україні.
Нагадаємо, ще на початку березня голові облради Євгену Удоду довелось спростовувати чутки про втечу до Польші. Але довготривалого відрядження було важко не помітити. А вже цієї середи, 29 квітня, чергова сесія Дніпропетровської облради розгляне питання про визнання ЛНР і ДНР терористичними організаціями, а Росію державою-агресором.