Які основні зміни відбулися у системі зовнішнього незалежного оцінювання-2015?

05.11.2014 12:42   -
Автор:

Директор Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова в рамках проекту «Відкритий мікрофон» розповіла про основні зміни, що відбулися у системі зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Перше, на що треба звернути увагу, – це об’єднання державної підсумкової атестації для учнів 11-х класів із системою ЗНО. Державна підсумкова атестація буде проходити для всіх випускників шкіл у формі зовнішнього незалежного оцінювання з української мови. Це також пояснює той факт, що іспит пройде у квітні.
Ще одним нововведенням є поява двох рівнів складності для тестів ЗНО з української мови і літератури та математики. Вибір рівня залежить від конкурсного предмету до того чи іншого навчального закладу на відповідну спеціальність», – заявила Марина Горбенко-Хвастунова.
Також вона зазначила, що цього року будуть дійсними сертифікати незалежного оцінювання лише 2015 року.
«Запроваджується поріг «склав»/»не склав». Тобто можна сказати, що минулорічні 124 бали – це поріг «склав», але методика підрахунку біде іншою і сертифікат з балами вище 100 вже можна подавати до вишу. Звісно, якщо навчальний заклад не обмежить прийом сертифікатів з низькими балами. Фактично прохідними вважатимуться всі документи ЗНО, які позначені рівнем «склав».
Що стосується предметів тестувань. У цьому році з їхнього переліку виключено дві дисципліни. Це світова література та Всесвітня історія.
Тим, хто не збирався вступати до вищих навчальних закладів, пройти ЗНО таки доведеться. Щоправда лише з української мови. Тест зарахують за ДПА», – завершила директор центру.