Губернатор звернувся по допомогу до дніпропетровських нардепів

21.05.2015 09:59   -
Автор:

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко звернувся до народних депутатів від Дніпропетровщини з ініціативою внести зміни до закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
«Шановні народні депутати, обрані у Верховну Раду від Дніпропетровщини!
Вже більше року східні області України охоплені військовими діями. Десятки тисяч українських військових залишили свої сім’ї, аби зі зброєю в руках захищати Батьківщину. Водночас тисячі українських сімей покинули зону бойових дій, і нині проживають у Дніпропетровській області. Я переконаний, що за цих умов обов’язок держави – потурбуватися про сім’ї, у чиї життя увірвалася війна.
За рахунок обласного та районних бюджетів діти учасників АТО та діти-переселенці зможуть оздоровитись у пришкільних таборах. Для виконання цього завдання міста та райони Дніпропетровщини наразі вже коригують свої видатки.
Читайте також: Какие предприятия Днепропетровщины пойдут с молотка
Але, на мою думку, статус дітей учасників та дітей-переселенців має бути закріплений в законодавстві. Це гарантуватиме їм безкоштовне оздоровлення за рахунок держави. Лише в нашому регіоні на таку допомогу сьогодні чекають понад тисячу дітей учасників АТО та понад п’яти тисяч дітей-переселенців, для яких Дніпропетровська область вже стала рідною домівкою. Крім цього, окремих гарантій, а також відповідного статусу, потребують діти бійців, які загинути під час АТО. Не сумніваюсь, що народні депутати від Дніпропетровщини не залишать цих дітей поза увагою. Закликаю вас провести відповідну соціальну роботу на території області.
Дуже важливим і нагальним є питання внесення змін до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». Саме ці законодавчі зміни мають зафіксувати статус дітей-переселенців та дітей учасників АТО, і стати підставою для посилення державної допомоги.
Ця справа є невідкладною. Сподіваюсь на відповідальність перед народом, який вас обрав», – зазначаэться у зверненні.
Читайте також: Децентралізація зекономила кошти у бюджеті Дніпропетровська, – міськрада